Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6

Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6 Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6 Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6 Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6

Borrelioosi

Nilkkalenkki Alustan Korkealla Jessi Piikkikorko Maiernisi Pumput Osapuoli Tummansininen Naisten Mekko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mekko Jessi Korkealla Alustan Nilkkalenkki Tummansininen Pumput Piikkikorko Naisten Maiernisi Osapuoli Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Osapuoli Maiernisi Nilkkalenkki Alustan Korkealla Pumput Tummansininen Piikkikorko Mekko Jessi Naisten  

PunkitPeep 12cm Koristelu Nilkka Seksikäs Eldof Juhlakengät Soljen Sandle Pary Toe Korkokenkiä Tupsu Naisten pTwnqEI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

1 Tango Cd1123db Harja Erittäin Bundle Naisille Salsatunti Latinalaisen Tuuman Taitettava Juhlasali Kantapää 5 Kenkiä Hieno ttwAp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkalenkki Osapuoli Tummansininen Korkealla Naisten Mekko Pumput Jessi Maiernisi Alustan Piikkikorko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Osapuoli Pumput Piikkikorko Alustan Tummansininen Naisten Maiernisi Mekko Jessi Korkealla Nilkkalenkki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaali Fabulicious Slide C Gala01sd M Naisten qUzUfOX

Piikkikorko Jessi Osapuoli Mekko Alustan Pumput Nilkkalenkki Naisten Tummansininen Korkealla Maiernisi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Kovaa Kenkä Naisten Naisten Ryka Kenkä Kovaa Kävely Kovaa Ryka Kävely Ryka Kävely 6w5Uaq4

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Mekko Naisten Maiernisi Nilkkalenkki Alustan Osapuoli Jessi Korkealla Tummansininen Piikkikorko ry

Badgley Pumppu Alivia Mischka Naisten Ii Jalokivi rPqrXnO