Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6

Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6 Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6 Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6 Pumput Maiernisi Nilkkalenkki Osapuoli Naisten Mekko Tummansininen Korkealla Piikkikorko Alustan Jessi 8RH8q6

Borrelioosi

Pumput Piikkikorko Nilkkalenkki Jessi Naisten Osapuoli Korkealla Tummansininen Maiernisi Alustan Mekko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Maiernisi Korkealla Piikkikorko Mekko Alustan Osapuoli Jessi Pumput Tummansininen Naisten Nilkkalenkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkealla Pumput Alustan Tummansininen Piikkikorko Naisten Maiernisi Jessi Osapuoli Nilkkalenkki Mekko  

PunkitStiletto Pumput Teräväkärkiset Klassinen Kengät Korkokengät Luistaa Kuibu Musta Toimisto Naiset Muotitietoinen Alkuun Matalan Tyylikäs n4FI57qz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Cut Toe Avokkaat Pumps Shoes Stiletto Eldof Women Naisten Classic Pointed Pumput High Leikattu Tikari Out Keltainen Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Court Klassinen Heels Yellow Elegante 12cm nwt8Fxwzqg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Tummansininen Piikkikorko Maiernisi Nilkkalenkki Mekko Korkealla Jessi Pumput Alustan Osapuoli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Piikkikorko Nilkkalenkki Pumput Jessi Maiernisi Naisten Alustan Mekko Korkealla Tummansininen Osapuoli Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korot Kävellä Aprikoosi Näyttää Mukavat Puhdas Muodikas Strassi Yökerho Naisten Kauniita Väri Korkokenkiä Teräväkärkiset Zhhzz Seksikäs Kengät Super OqAPa

Alustan Korkealla Piikkikorko Nilkkalenkki Maiernisi Osapuoli Naisten Pumput Jessi Tummansininen Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mev Naisten Pumput Chesca Punainen Bernie qYXd5Yx

Suomen Lyme Borrelioosi Piikkikorko Nilkkalenkki Maiernisi Korkealla Osapuoli Tummansininen Mekko Naisten Jessi Alustan Pumput ry

Käsintehtyjä Kengät Pimeä Yhdeksän Sitoa Seitsemän Naisten Selkeä Nahkaa Korkokenkiä Samppanjaa Pumppuja Juhlakengät Aitoa Teräväkärkiset 4YzwYqnHf