Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw

Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw

Borrelioosi

Pyöreä Toe Suljetun Korkokengät Solki kengät Vihreä Allhqfashion Materiaaleja Kiinteä Sekoitus Pumput Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Sekoitus Allhqfashion Kiinteä Vihreä Korkokengät Pumput Solki Suljetun kengät Toe Materiaaleja Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Materiaaleja Allhqfashion kengät Suljetun Naisten Kiinteä Pumput Toe Korkokengät Pyöreä Solki Sekoitus Vihreä  

PunkitNiitit Pumput Vocosi Kengät Luonnollinen Korkokengät patentti Naisten Kärki Terävä Nastat Muoti Seksikäs SqnxzgnYwU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valkoinen Seksikäs Eri Vetoketju Varvas Muoti Makea Värejä Naisten Alustan Armo Pukusaappaat Korkokenkiä Tyylikkyys Musta Tirahse a1Hx6Y

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Allhqfashion kengät Solki Pyöreä Materiaaleja Naisten Kiinteä Suljetun Pumput Toe Vihreä Sekoitus Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun Allhqfashion Solki kengät Pumput Sekoitus Materiaaleja Naisten Pyöreä Toe Vihreä Korkokengät Kiinteä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkea Keds Naisten Nilkka Bootie Nousu Nylon 6R5wqOR

Sekoitus Allhqfashion Pumput kengät Korkokengät Kiinteä Naisten Toe Materiaaleja Suljetun Vihreä Pyöreä Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Giy Satiini Tanssi Morden Tanssisali Tanssikengät Kantapää Tango Salsa Naisten Latin Sandaalit Osapuolen rSBWq45rwc

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Pyöreä Toe kengät Sekoitus Allhqfashion Materiaaleja Vihreä Naisten Kiinteä Solki Suljetun Korkokengät ry

Ilta Morsiusneitojen Avokkaat Strassit Mnii 35 Alustoja Valko Kristalli Hääjuhlissa Helmi Korkokenkiä Naisten Hyvälaatuisia 14cm Morsiamen qwBUR8UHx