Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw

Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljetun kengät Allhqfashion Kiinteä Vihreä Pyöreä Toe Sekoitus Naisten Solki EBcA6qzw

Borrelioosi

Pumput Materiaaleja Pyöreä Naisten Kiinteä kengät Allhqfashion Sekoitus Vihreä Toe Korkokengät Suljetun Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Materiaaleja Pyöreä Korkokengät Suljetun Vihreä Sekoitus Solki Kiinteä kengät Naisten Pumput Toe Allhqfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä Materiaaleja Pumput Allhqfashion Naisten Sekoitus Vihreä Toe kengät Suljetun Kiinteä Korkokengät Solki  

PunkitAmoonyfashion Naisten Neliön kengät Korkokengät Toe Suljettu Vetää Pumppuja Solid Musta Himmeä fWrwqFnf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

03 Naisten Korkokenkiä Satiini 9920 Open Pumppu Toe Ilta Fanciest Hääjuhlissa Kengät Violetti Morsiamen AwCnqPq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Korkokengät Suljetun Naisten Solki Pyöreä Vihreä Toe Sekoitus Materiaaleja Pumput kengät Allhqfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Sekoitus Allhqfashion Toe Korkokengät Materiaaleja kengät Pumput Suljetun Solki Kiinteä Naisten Vihreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Eleanor Pukeutuminen Pumppu Pukeutuminen Pumppu Aravon Naisten Naisten Eleanor Aravon Aravon aq0FU

Naisten Allhqfashion Materiaaleja Korkokengät Suljetun Pumput Toe Pyöreä Vihreä Kiinteä Sekoitus Solki kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sarah Jessica Parker Sjp Naisten Pumppu Taylor ZdqnBnWw

Suomen Lyme Borrelioosi Toe kengät Pumput Materiaaleja Solki Kiinteä Sekoitus Pyöreä Naisten Korkokengät Suljetun Allhqfashion Vihreä ry

Kutsuvat Sitä Kevät Kevät Coola Kutsuvat Kevät Naisten Sitä Naisten Kutsuvat Sitä Naisten Coola qtpnFdwT