Pumput Mukavuutta Mekko Korkokenkiä Toimistossa Naisten Ruskea Kuvio Häät 8cm Eldof Patry HB4xnpq

Pumput Mukavuutta Mekko Korkokenkiä Toimistossa Naisten Ruskea Kuvio Häät 8cm Eldof Patry HB4xnpq Pumput Mukavuutta Mekko Korkokenkiä Toimistossa Naisten Ruskea Kuvio Häät 8cm Eldof Patry HB4xnpq Pumput Mukavuutta Mekko Korkokenkiä Toimistossa Naisten Ruskea Kuvio Häät 8cm Eldof Patry HB4xnpq Pumput Mukavuutta Mekko Korkokenkiä Toimistossa Naisten Ruskea Kuvio Häät 8cm Eldof Patry HB4xnpq

Borrelioosi

Kuvio Mekko Korkokenkiä 8cm Mukavuutta Ruskea Toimistossa Patry Pumput Häät Eldof Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Patry 8cm Toimistossa Mekko Kuvio Ruskea Eldof Naisten Mukavuutta Pumput Häät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Mukavuutta Eldof Ruskea Mekko 8cm Pumput Kuvio Häät Patry Korkokenkiä Toimistossa  

PunkitB Kengät Naisten Meistä Teräväkärkiset Päivällinen 4 35 Lcky Tikari Naisista Häät Seksikäs Matala Korkokengät vaaleanpunainen m 7UwnngSxqE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avokkaat Luistaa Seksikäs Piikkikorot Osapuolen Teräväkärkiset Kengät Kenkiä Idifu Korkeat Naisten X8RqwUY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Toimistossa Eldof Ruskea Häät Naisten Pumput Mekko Kuvio 8cm Patry Mukavuutta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Häät Pumput 8cm Mukavuutta Mekko Patry Kuvio Eldof Toimistossa Ruskea Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Koko Korkokengät Seksikäs Teräväkärkiset Muoti 12 Naisten Juhlakengät Musta Pumput d02q10 Luistaa Us4gg Kengät Korkokenkiä 5 Liuruijia pqv04wWxqY

Häät Naisten Kuvio Mekko Patry Eldof Ruskea Toimistossa 8cm Pumput Korkokenkiä Mukavuutta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Tikari Häät Whitepu Aiweiyi Juhlamekko Alustan Pumput Toe Kengät 1S7ExdZ

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Toimistossa Korkokenkiä 8cm Naisten Pumput Kuvio Patry Mekko Ruskea Mukavuutta Eldof ry

Kengät Pumput Suljettu Naisille Musta Naisten Hääjuhlissa Teräväkärkiset Vocosi Morsiamen matta Korkokengät qnfX8WwzxA