Pumput Naispuolinen 6 Seksikäs Pukeutuminen Korkokenkiä Lady Tuotemerkin Muoti Koko Jalkineet Punainen 34 47 Daniig Naiset Naisten q8B4v4

Pumput Naispuolinen 6 Seksikäs Pukeutuminen Korkokenkiä Lady Tuotemerkin Muoti Koko Jalkineet Punainen 34 47 Daniig Naiset Naisten q8B4v4 Pumput Naispuolinen 6 Seksikäs Pukeutuminen Korkokenkiä Lady Tuotemerkin Muoti Koko Jalkineet Punainen 34 47 Daniig Naiset Naisten q8B4v4 Pumput Naispuolinen 6 Seksikäs Pukeutuminen Korkokenkiä Lady Tuotemerkin Muoti Koko Jalkineet Punainen 34 47 Daniig Naiset Naisten q8B4v4 Pumput Naispuolinen 6 Seksikäs Pukeutuminen Korkokenkiä Lady Tuotemerkin Muoti Koko Jalkineet Punainen 34 47 Daniig Naiset Naisten q8B4v4

Borrelioosi

Jalkineet Pumput Korkokenkiä Muoti Daniig Naiset 47 Naispuolinen Pukeutuminen Koko Lady Punainen Seksikäs 6 Tuotemerkin 34 Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Tuotemerkin Jalkineet Naispuolinen Koko Naiset Seksikäs Muoti Pukeutuminen Punainen Korkokenkiä 6 Daniig Lady Pumput 47 34 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Punainen 6 Naiset Lady Muoti Seksikäs 34 Jalkineet Koko Tuotemerkin Pumput Naispuolinen Pukeutuminen Naisten 47 Korkokenkiä Daniig  

PunkitHäät Naisten Prom Kiteitä Rypäleiden Kengät Pumput Korkokengät Tsbridal Sv1naOxRw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kuvio Niitit 10cm Stiletto Nastat 5 Chris 14 Nastoitettu Kengät Kulta Teräväkärkiset Luistaa Korkokengät t Naisten Pumppujen qwaI6Y

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Punainen Daniig Muoti Lady 47 Pukeutuminen 34 Tuotemerkin Jalkineet 6 Seksikäs Naisten Naispuolinen Naiset Korkokenkiä Koko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naispuolinen Seksikäs Korkokenkiä Naisten Tuotemerkin Punainen Naiset Pumput Pukeutuminen Daniig Lady 47 6 Muoti 34 Koko Jalkineet Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

kengät pu Hopea Huomautti Allhqfashion Pull Toe Solid Suljetun Pumput Korkokenkiä Naisten wzxaUqB

Muoti Jalkineet Naiset Daniig Pukeutuminen 47 Lady Naisten Korkokenkiä Seksikäs Pumput Koko Tuotemerkin 6 Punainen 34 Naispuolinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Upea Nilkan U Ympäri Punainen Pumput Korkokengät Tikari Varvas Alustan Boot mac Kengät Juhlamekko Bootie Uq5nPwBqS4

Suomen Lyme Borrelioosi Koko Lady Punainen Korkokenkiä 6 Pukeutuminen Naiset Seksikäs Tuotemerkin Jalkineet Muoti Naisten 47 Pumput Daniig Naispuolinen 34 ry

Plaform Kengät Samppanjaa Naisten Pumppu Mekko Unelma Korkokenkiä Joutsen Paria Ian8wwqT0