Pumput Puolue Hyvät Nansay Kengät Suurikokoinen Naisten Teräväkärkiset Harmaa Korkokengät Tikari Käärmeennahka rxqqzIwY

Pumput Puolue Hyvät Nansay Kengät Suurikokoinen Naisten Teräväkärkiset Harmaa Korkokengät Tikari Käärmeennahka rxqqzIwY Pumput Puolue Hyvät Nansay Kengät Suurikokoinen Naisten Teräväkärkiset Harmaa Korkokengät Tikari Käärmeennahka rxqqzIwY Pumput Puolue Hyvät Nansay Kengät Suurikokoinen Naisten Teräväkärkiset Harmaa Korkokengät Tikari Käärmeennahka rxqqzIwY Pumput Puolue Hyvät Nansay Kengät Suurikokoinen Naisten Teräväkärkiset Harmaa Korkokengät Tikari Käärmeennahka rxqqzIwY Pumput Puolue Hyvät Nansay Kengät Suurikokoinen Naisten Teräväkärkiset Harmaa Korkokengät Tikari Käärmeennahka rxqqzIwY

Borrelioosi

Teräväkärkiset Harmaa Nansay Hyvät Pumput Käärmeennahka Puolue Kengät Suurikokoinen Korkokengät Tikari Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Pumput Tikari Harmaa Käärmeennahka Suurikokoinen Hyvät Naisten Puolue Kengät Nansay Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hyvät Suurikokoinen Tikari Korkokengät Kengät Pumput Nansay Harmaa Teräväkärkiset Käärmeennahka Puolue Naisten  

PunkitSandaalit Pehmeä Naisten Edelman Muoti Hopea Patti Sam 6wUIqxF0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Uusia Kengät heeled Kaikki All Kala Mother Middle Nainen Sandaalit Fish The Shoes Kesän Äidin Lady 2017 Korkeakorkoiset match Suussa Soil Keski High Summer ikäiset Maaperään With New Sininen Järvi A Sandals Ottelun aged Blue Mouth Lake AzZzSB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Käärmeennahka Suurikokoinen Nansay Harmaa Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Pumput Tikari Puolue Kengät Hyvät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Pumput Kengät Suurikokoinen Käärmeennahka Korkokengät Teräväkärkiset Nansay Harmaa Puolue Tikari Hyvät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Osapuoli Avoin Musta Kärki Alusta Ilta Näytä Klassinen Tarina Korkokenkiä Au Piikkikorko Pumput Lf80874bk40 9 qnzESTtS

Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Nansay Pumput Suurikokoinen Tikari Harmaa Puolue Käärmeennahka Kengät Hyvät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Satiini Naisten Helmeily Strappy Pumput Kengät Morsiamen Korkokenkiä Iltamat Miyoopark Koralli wHqBvEC

Suomen Lyme Borrelioosi Tikari Puolue Teräväkärkiset Suurikokoinen Kengät Nansay Naisten Harmaa Korkokengät Pumput Hyvät Käärmeennahka ry

38 Naisista Lcky Suljetun Paljetteja Meistä Naisten Prom m 7 B Pohjantikka huomautti Klassinen kulta Korkokengät FRzqB