Pumput Pyöreä Alustan Xia Suljettu Naisten Kantapää Korkea Tele Harmaa Tikari Kärki w71xzF4tqq

Pumput Pyöreä Alustan Xia Suljettu Naisten Kantapää Korkea Tele Harmaa Tikari Kärki w71xzF4tqq

Borrelioosi

Kantapää Tele Xia Suljettu Korkea Pumput Kärki Alustan Tikari Naisten Harmaa Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Harmaa Korkea Kantapää Pumput Alustan Tele Pyöreä Kärki Tikari Suljettu Xia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tele Tikari Suljettu Kantapää Pyöreä Alustan Korkea Naisten Xia Kärki Pumput Harmaa  

PunkitSolki Naisten Tuuman Nahka Toe Nilkkalenkki 2 ainutlaatuinen Kallistuneen 75 B Sandaali Säädettävä Suljettu Korkokenkiä Sandaalit q6FCp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avokkaat Työtä Ontto 37 Yökerho 1cm eu Korkokengät Nainen Kiiltonahkaa 4 Uk Puolue Muoti Keltainen Musta 9 Seksikäs 5 Naisten Häät n0gawx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Tikari Kärki Pumput Suljettu Tele Xia Harmaa Alustan Kantapää Korkea Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Harmaa Xia Alustan Suljettu Naisten Kärki Tele Pumput Kantapää Tikari Korkea Pyöreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Seksikäs Naisten Paksu Kengät Klubi Valkoinen Odetina Nilkkurit Alustan tXdRXw

Korkea Harmaa Tikari Kantapää Alustan Pyöreä Kärki Naisten Suljettu Tele Pumput Xia Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solki Sitoa Yo Nilkkurit Korkokenkiä Kengät Mustalla Punk Saapikkaat Strappy Syksyllä Paksu Moottoripyörä Naisten 6Pqpwq

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Suljettu Alustan Xia Kärki Pyöreä Tikari Pumput Tele Naisten Harmaa Korkea ry

Suljetun Toe Valikoituja Solki Pumput Weenfashion Pyöreä Väri Naisten Korkokenkiä Pu Aprikoosi kengät aq6CwY4