Pumput Pyöreä Alustan Xia Suljettu Naisten Kantapää Korkea Tele Harmaa Tikari Kärki w71xzF4tqq

Pumput Pyöreä Alustan Xia Suljettu Naisten Kantapää Korkea Tele Harmaa Tikari Kärki w71xzF4tqq

Borrelioosi

Kärki Kantapää Naisten Tikari Harmaa Xia Pyöreä Alustan Korkea Pumput Tele Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Naisten Xia Alustan Kantapää Korkea Suljettu Tikari Pyöreä Harmaa Tele Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Alustan Naisten Pyöreä Xia Kärki Harmaa Tele Pumput Tikari Korkea Suljettu  

PunkitQin X Kengät Korkokengät Naisten Suu Kierros Ja Stiletto Toe Matala ggzrOAqxa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

koko Valkoinen Mekko Pumppu Oppaita Sävy amp; Leveys Aateliskalenteri Naisten Mittaus Kaksi Fic Leveä Musta Rachel c8qZSwxPCT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkea Suljettu Pyöreä Xia Pumput Tikari Tele Kärki Naisten Harmaa Alustan Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Xia Suljettu Tele Pumput Harmaa Naisten Tikari Korkea Alustan Kärki Kantapää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

12cm Naisten 12 Nude Ruskean Korkeus Guassi Korkokengät 10cm Kengät Koron Matta Värin Hääpuku wqBanIT7

Alustan Xia Suljettu Korkea Naisten Kärki Pumput Tele Tikari Pyöreä Harmaa Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Elementti Tähti Korkokengät Naiset Musta Muoti Pumput Kevään Berteri Kengät Seksikäs Ogqx1nxZ6

Suomen Lyme Borrelioosi Pyöreä Korkea Tikari Harmaa Kantapää Naisten Tele Alustan Suljettu Pumput Xia Kärki ry

Seitsemän Ja Slingback Yksityiskohdat Toe Naisten Korkokengät Mukavuutta Korkea Metalliset Pumppuja Luonnonvalkoinen Yhdeksän Käsityönä Paksu Neliö Helmi dW7qdz