Pumput Pyöreä Alustan Xia Suljettu Naisten Kantapää Korkea Tele Harmaa Tikari Kärki w71xzF4tqq

Pumput Pyöreä Alustan Xia Suljettu Naisten Kantapää Korkea Tele Harmaa Tikari Kärki w71xzF4tqq

Borrelioosi

Pumput Harmaa Pyöreä Kärki Kantapää Tikari Suljettu Alustan Naisten Xia Tele Korkea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljettu Tikari Xia Naisten Tele Korkea Kärki Alustan Pumput Harmaa Kantapää Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä Tikari Suljettu Tele Harmaa Pumput Kärki Xia Kantapää Naisten Alustan Korkea  

PunkitKävelyttää Lsm Tikari Teräväkärkiset Häät Matala 34 Avokkaat Varvas Naisten Suuhun Korkokengät kantapäät Pumput Sininen qpqT0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

10cm Kengät Tikari Lampaan Korkokengät Yannuo Naisille w5PIqAO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tele Harmaa Naisten Suljettu Pyöreä Korkea Alustan Pumput Kärki Kantapää Xia Tikari Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Xia Tele Pyöreä Kantapää Korkea Naisten Tikari Pumput Harmaa Suljettu Alustan Kärki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Naisia Kivuta Häät Anzhuangh Pumput Korkokengät 16cm Muoti Seksikäs Valkoinen Musta Uusi ​​bling Alustan Pinkki Naisten SYttnawqF

Suljettu Kärki Xia Pyöreä Tikari Naisten Alustan Harmaa Tele Korkea Pumput Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Pinkki Nahkaa Naisten Peep Minivog Korkokenkiä Synteettistä Toe CYRzqwF

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Pumput Korkea Kantapää Xia Naisten Tikari Suljettu Pyöreä Alustan Tele Harmaa ry

Sandaali Mekko Adams Nilkkalenkki Bubblegum Marvel Party Basic Womens Perus Pumpun Sandal Alhainen Naisten Dress Häihin Low Wedding J Heel Korkokenkiä By Ankle Pump High Purkka Strap wwpfHT