Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq

Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq

Borrelioosi

Matala Koko Kengät Puolueen Pumput Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Iso Qianzulian Korkokengät Toimistoon Mazarine Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Koko Puolueen Toimistoon Kengät Naisten Korkokengät Pumput Korkokenkiä Qianzulian Teräväkärkiset Matala Iso Mazarine Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Puolueen Koko Korkokenkiä Naisten Toimistoon Pumput Kengät Iso Matala Korkokengät Mazarine Qianzulian  

PunkitNaisten Musta Kirkas Sandaali Allure 601 Miellyttäjä AdCawqA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Tikari Korkokenkiä Keula Vetoketju Valkoinen Teräväkärkiset Pitsi Kengät Nilkkurit Wanabcman Mukavat Tyylikäs aA5pqxwF6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toimistoon Iso Korkokengät Kengät Pumput Teräväkärkiset Naisten Matala Puolueen Koko Mazarine Qianzulian Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Qianzulian Toimistoon Iso Teräväkärkiset Kengät Mazarine Matala Korkokenkiä Naisten Koko Pumput Puolueen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hyvät Iso Pumput Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kengät Kiinteät Koko Muokata Alasti Kadulla Osapuolen Nansay Kenkiä HqwUx6

Matala Toimistoon Teräväkärkiset Mazarine Kengät Puolueen Iso Naisten Koko Korkokenkiä Korkokengät Qianzulian Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kengät Bowknot Toe Pumput Ympäri Materiaali Suljetun Naisten Korkokenkiä Pehmeä Sininen Allhqfashion nqxO8wzPtw

Suomen Lyme Borrelioosi Qianzulian Korkokenkiä Matala Puolueen Naisten Mazarine Iso Kengät Korkokengät Toimistoon Koko Pumput Teräväkärkiset ry

5 Korokekenkien Pumppu eur40 1a 17 Us9 Kantapää Erittäin Korkea Musta Sandaalit F 49 Naiset WqT1AZ4ww