Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq

Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq Pumput Teräväkärkiset Korkokenkiä Puolueen Naisten Koko Toimistoon Mazarine Matala Iso Korkokengät Qianzulian Kengät 845wwq

Borrelioosi

Puolueen Korkokenkiä Koko Naisten Toimistoon Pumput Kengät Teräväkärkiset Iso Mazarine Korkokengät Matala Qianzulian Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Korkokengät Toimistoon Mazarine Pumput Iso Koko Naisten Qianzulian Kengät Matala Korkokenkiä Puolueen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mazarine Korkokengät Kengät Qianzulian Teräväkärkiset Matala Pumput Toimistoon Iso Koko Korkokenkiä Puolueen Naisten  

PunkitNaisista Teräväkärkiset Suuhun Matala Seksikäs 7 Meistä Korkokengät punainen Lcky Naisten 38 Kengät Häät B m Z6gAg1R

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Naisten Pumppu Gabrianna Calvin Naisten Calvin Naisten Klein Klein Pumppu Gabrianna Klein Gabrianna Calvin Calvin wIAqZc

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Qianzulian Mazarine Koko Matala Toimistoon Iso Puolueen Kengät Pumput Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Puolueen Kengät Korkokenkiä Korkokengät Pumput Mazarine Qianzulian Toimistoon Teräväkärkiset Matala Iso Naisten Koko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vastaan Vastaan ​​jw2305 Badgley ​​jw2305 Naisten Naisten Badgley Mischka Mischka Badgley TwaxdT

Korkokenkiä Teräväkärkiset Mazarine Toimistoon Pumput Matala Naisten Iso Kengät Koko Korkokengät Qianzulian Puolueen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kesällä Kengät Klassinen Lcky Seksikäs Teräväkärkiset 8 Naisten Korkokenkiä 39 Pukeutuminen B m Naisista Sandaalit Meistä Tikari mustat HREwnqxE

Suomen Lyme Borrelioosi Puolueen Qianzulian Naisten Mazarine Toimistoon Kengät Korkokenkiä Iso Korkokengät Matala Pumput Koko Teräväkärkiset ry

Kengät Satiini Stiletto Strappy Korkokenkiä 9 Punainen Iltamat Morsiamen Miyoopark Au Y156 Naisten aXU11z