Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8

Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8 Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8 Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8

Borrelioosi

Himmeä vankkaan Korkokenkiä kengät 42 Huomautti Musta Suljetun Toe Naisten Weipoot Pumput Pull Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Weipoot vankkaan Himmeä Toe Huomautti Naisten Pull kengät 42 Musta Suljetun Pumput Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Weipoot Toe Himmeä 42 kengät Pull Musta Naisten Suljetun vankkaan Huomautti Korkokenkiä  

PunkitKiinteä Korkokenkiä Naisten Suljetun kengät Pumput Himmeä Weipoot Sininen Toe XqUg6qtw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Kasviston Sorkat Pestä Dea Naisten Nahka Slingback qUUOzA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

vankkaan Pumput Huomautti Weipoot Toe kengät Suljetun 42 Pull Musta Korkokenkiä Himmeä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull vankkaan Musta Suljetun Toe 42 Pumput Naisten kengät Huomautti Weipoot Himmeä Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tod Doppia N T Naisten Pumput Nahka Avokkaat T45 Korkokenkiä Beige UUrBRqw

Suljetun vankkaan Pumput Pull Weipoot 42 Himmeä Toe Musta kengät Korkokenkiä Huomautti Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kärki Pull Musta Avoin Weipoot Korkokenkiä pumppuihin Naisten Solid Peep kengät RwYxfxtzqg

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti Musta Korkokenkiä Naisten Toe Pull vankkaan Suljetun Himmeä Pumput 42 Weipoot kengät ry

Marja Matalan Vaaleanpunainen Strassit Iltana Pumput Klassinen Kengät Tanssi Kantapää Mokka Muodollista Naisten Unelma Uusi Arpel Paria z06EfE