Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8

Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8 Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8 Pumput Toe Musta vankkaan Himmeä Weipoot Korkokenkiä Pull Suljetun Huomautti kengät 42 Naisten pOTAv8

Borrelioosi

Pull Naisten Musta 42 Huomautti kengät Suljetun Himmeä Korkokenkiä Toe vankkaan Pumput Weipoot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Musta 42 Pull Pumput kengät Suljetun Korkokenkiä Himmeä Weipoot Naisten Toe vankkaan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Weipoot Musta vankkaan Toe 42 Korkokenkiä kengät Himmeä Pumput Huomautti Pull Naisten  

PunkitBlack Women Korkokengät Teräväkärkiset Nilkkurit Women's Pointy Mid Eldof Stilettos Tikari Stiletto Muoti Ankle 8cm Heel Boots Black Keski Korkokenkiä High Naisten Toe patentti Bootie Fashion patent dSxqRx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Kiillotettu Kengät Minivog Korkokengät Korkokenkiä Naisten Musta PIAHz7n

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Pumput Pull Suljetun vankkaan Weipoot kengät Naisten Toe Himmeä Huomautti 42 Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Toe Naisten Pull Musta Himmeä Huomautti Weipoot Suljetun Pumput 42 vankkaan Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Voguezone009 Kukka Suljetun Pu Korkokenkiä Toe Ccadp010980 Huomautti Pumput kengät Naisten Napiton g0r6S0

Pumput Huomautti 42 Toe Naisten Himmeä Suljetun Weipoot Pull kengät vankkaan Korkokenkiä Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Pumppuja Nilkkalenkki Kukka Zaragfushfd Kengät Naiset Seksikäs Stiletto Solki Teräväkärkiset wzYx8SFxq

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Huomautti Suljetun Korkokenkiä Pumput Toe vankkaan kengät Himmeä Pull Musta Weipoot 42 ry

Teräväkärkiset Kengät Kauneutta Korkokengät Hoikka Luonnon Naiset Zaragfushfd Pumput FwRT1zq