Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q

Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q

Borrelioosi

Viininpunainen Pumput Korkokengät Paistaa Kengät 9 Cm Naisten Toe Pukeutuminen Tikari Rainstar Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Pukeutuminen Kengät Cm Naisten Rainstar Teräväkärkiset Korkokengät Viininpunainen 9 Tikari Paistaa Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Viininpunainen Korkokengät Pukeutuminen Naisten 9 Paistaa Kengät Teräväkärkiset Pumput Tikari Cm Toe Rainstar  

PunkitKorkokengät Stuart Avoin Multi Glitter Kärki Weitzman Naisten Eronnut Iiris zaqxvSna

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muoti Naisten Korkokengät Paksu Uusin 2018 Mukava Kantapää Khaki z Nainen Pumput Kesäkengät Gome Alustan XwqEtSK

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten 9 Kengät Viininpunainen Rainstar Toe Pumput Pukeutuminen Tikari Korkokengät Teräväkärkiset Paistaa Cm Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Viininpunainen Korkokengät Rainstar Pumput Cm Kengät Naisten Paistaa Teräväkärkiset 9 Toe Pukeutuminen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Keltainen Ja Puukengät Ristikkäin Koiria Wcal149 Valkoinen Rakastan rrBWcO7

Paistaa Teräväkärkiset Pumput Toe Korkokengät Rainstar Tikari Naisten Pukeutuminen Viininpunainen Cm 9 Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Charles Suljetun Muoti 8 Nahka Koko Gizan David Toe Musta 0 Polvissa ggn5Oqrw

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Korkokengät Naisten Viininpunainen Pukeutuminen Rainstar Teräväkärkiset 9 Pumput Cm Tikari Kengät Paistaa ry

Teräväkärkiset Theodora Bootie Nastoitettu Nahan Kantapää Kengät White Schutz Pearl Korkea Lohko SIwqaffn