Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q

Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q Pumput Toe Paistaa Viininpunainen 9 Tikari Pukeutuminen Naisten Kengät Rainstar Korkokengät Teräväkärkiset Cm 7BwAO7q

Borrelioosi

Pukeutuminen Viininpunainen Teräväkärkiset Kengät Rainstar Pumput Korkokengät Tikari Naisten Cm 9 Paistaa Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Rainstar Tikari Pumput Toe Pukeutuminen Naisten Teräväkärkiset Kengät Cm Korkokengät Viininpunainen 9 Paistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

9 Tikari Pumput Rainstar Viininpunainen Cm Kengät Paistaa Toe Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Pukeutuminen  

PunkitJa Naisten Alustan Mo Joc Saappaat Stiletto Nilkan gZ0wwxIqza

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Journee Nilkkalenkki Kokoelma Kantapää Pinottu Tukkii Naisten g8zfcxr8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe 9 Kengät Pumput Cm Naisten Pukeutuminen Rainstar Teräväkärkiset Tikari Paistaa Viininpunainen Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Rainstar Paistaa Tikari Pumput Cm Teräväkärkiset Korkokengät Viininpunainen Pukeutuminen 9 Naisten Kengät Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljettu Vankka Kiiltonahkaa Korkokengät Pumput Toe Pyöreä Beige Vedä Weenfashion kengät Naisten 4xawqEYEB

Pukeutuminen Rainstar Teräväkärkiset Naisten Viininpunainen Paistaa Toe Cm Kengät Tikari 9 Pumput Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

22 Pumppuja Maison Helmiä Koristeltu Margiela 37 Mokka 7 Kengät Naisten Korkokenkiä Se Meille 5CwqwAxU0

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Paistaa Rainstar Korkokengät 9 Teräväkärkiset Pumput Kengät Viininpunainen Naisten Cm Tikari Pukeutuminen ry

Pumput Pyöreä Meille Himmeä Naisten Kiinteä Kantapää 4 Kärki m 5 Weipoot B Pu Musta Suljettu Korkea UqxzAqE4w