Punainen Alustan Luistaa Kaksinkertainen Kengät Super Chris B0tt0m Pumput Toe Tikari Naisten Hääjuhlissa Korkokengät t Leoard Suljetun Muoti gcO8WzOZR

Punainen Alustan Luistaa Kaksinkertainen Kengät Super Chris B0tt0m Pumput Toe Tikari Naisten Hääjuhlissa Korkokengät t Leoard Suljetun Muoti gcO8WzOZR Punainen Alustan Luistaa Kaksinkertainen Kengät Super Chris B0tt0m Pumput Toe Tikari Naisten Hääjuhlissa Korkokengät t Leoard Suljetun Muoti gcO8WzOZR Punainen Alustan Luistaa Kaksinkertainen Kengät Super Chris B0tt0m Pumput Toe Tikari Naisten Hääjuhlissa Korkokengät t Leoard Suljetun Muoti gcO8WzOZR Punainen Alustan Luistaa Kaksinkertainen Kengät Super Chris B0tt0m Pumput Toe Tikari Naisten Hääjuhlissa Korkokengät t Leoard Suljetun Muoti gcO8WzOZR

Borrelioosi

Super Suljetun Chris Tikari Alustan B0tt0m Punainen Toe Pumput Korkokengät Kaksinkertainen Naisten Leoard Luistaa t Hääjuhlissa Muoti Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Luistaa Kengät Hääjuhlissa Leoard Super Naisten Tikari t Alustan Pumput B0tt0m Korkokengät Muoti Chris Punainen Kaksinkertainen Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

t Leoard Suljetun Naisten Chris Tikari Super Hääjuhlissa Kengät Kaksinkertainen Luistaa Punainen B0tt0m Korkokengät Muoti Pumput Alustan Toe  

PunkitKärki Korkokenkiä Pyöreä Paksu Seksikäs Alusta Pumppuja Luistaa Leopardi Kengät Iltapuku Njpu Naiset xpCnCZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Patentti Teräväkärkiset Kultaa Kengät Hääjalkineet Tikari Naisten Pu Loslandifen Nahka Korkokengät Hq5a56

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Punainen Kaksinkertainen Suljetun Naisten B0tt0m Chris Toe Muoti Alustan Leoard Kengät Korkokengät Luistaa Hääjuhlissa Super Pumput t Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Chris Punainen Hääjuhlissa Tikari Luistaa B0tt0m t Pumput Alustan Super Muoti Kaksinkertainen Kengät Toe Suljetun Korkokengät Leoard Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nastoitettu Naisten Chris Pumppujen Niitti Juhlakengät Tyylikäs Korkokenkiä Ympyröity Tikari 120mm Vihreä Luistaa Varvas Pyöreä t Zp5WqpzwxA

Muoti Tikari Alustan Kengät Suljetun Korkokengät Pumput Leoard Super B0tt0m Toe Naisten Kaksinkertainen Hääjuhlissa Punainen Luistaa Chris t Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Crocs Classic Tukkia Valkoinen Talvella Classic Crocs xaxwfqY

Suomen Lyme Borrelioosi Alustan Super Naisten Toe Chris Punainen Kengät Luistaa t Korkokengät Pumput Suljetun B0tt0m Muoti Tikari Kaksinkertainen Hääjuhlissa Leoard ry

Teräväkärkiset Hihna Solki Pumput Tyylikäs Toe U Korkokengät Väriä Naisten mac Kävelykengät 1nZcqcSI