Punainen Muoti matta Niitit Nastat Korkokengät Kärki Pumput Vocosi Terävä Naisten Seksikäs Kengät qxwP8xv1

Punainen Muoti matta Niitit Nastat Korkokengät Kärki Pumput Vocosi Terävä Naisten Seksikäs Kengät qxwP8xv1 Punainen Muoti matta Niitit Nastat Korkokengät Kärki Pumput Vocosi Terävä Naisten Seksikäs Kengät qxwP8xv1 Punainen Muoti matta Niitit Nastat Korkokengät Kärki Pumput Vocosi Terävä Naisten Seksikäs Kengät qxwP8xv1 Punainen Muoti matta Niitit Nastat Korkokengät Kärki Pumput Vocosi Terävä Naisten Seksikäs Kengät qxwP8xv1 Punainen Muoti matta Niitit Nastat Korkokengät Kärki Pumput Vocosi Terävä Naisten Seksikäs Kengät qxwP8xv1

Borrelioosi

Seksikäs Vocosi Muoti matta Korkokengät Terävä Nastat Naisten Kengät Pumput Kärki Niitit Punainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seksikäs matta Niitit Kärki Kengät Terävä Muoti Vocosi Naisten Punainen Pumput Korkokengät Nastat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Niitit Korkokengät Nastat Naisten matta Muoti Kengät Vocosi Punainen Terävä Pumput Seksikäs Kärki  

PunkitUusi Ja Naisten Strassit Keväällä Häät Korkokengät Ycmdm Vedenpitävä Muoti Kengät Alustan Syksyllä Kultaa Yhden ZHt5Fq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weipoot Korkokenkiä Punainen Napiton Toe Huomautti Pumput Kiinteä Naisten kengät Suljetun r5UwAr1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Punainen Muoti Nastat Naisten Niitit Seksikäs Kengät matta Vocosi Terävä Pumput Kärki Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vocosi Niitit Pumput Terävä Seksikäs Muoti Kengät Nastat Korkokengät Kärki matta Naisten Punainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Latinalainen Wymname Kengät Musta Korkokengät Naisten Ulkoilujalkineet Tanssi Pehmeän Pohjan Sosiaalinen TpUPq

Seksikäs Terävä Pumput Muoti Naisten Vocosi matta Niitit Korkokengät Punainen Nastat Kengät Kärki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandalit Hyun Uusi Kertaa Korkeakorkoiset 6cm Rainbow Kengät Naisille Beige Naisten Baotou Sana 2018 Paksu Painikkeita rxxUqY4w

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Vocosi Seksikäs Terävä Korkokengät Nastat Muoti Pumput matta Niitit Naisten Kengät Punainen ry

Korkokenkiä 120mm t Ympyröity Juhlakengät Nastoitettu Luistaa Varvas Pyöreä Niitti Chris Tyylikäs Tikari Kuninkaallinen Naisten Pumppujen OdqOwg