Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x

Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x

Borrelioosi

D'orsay Huomautti Pumppu Tirahse Keula Mukavat Toe Naisten Mekko Punainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tirahse Toe Huomautti D'orsay Mukavat Keula Mekko Naisten Punainen Pumppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Tirahse Naisten Punainen Pumppu D'orsay Huomautti Mukavat Mekko Keula  

PunkitMukava Naisten Korkokengät Käsityönä Juhlamekko Toe Punainen Pumput Alustan Q Muoti Kenkiä Amy Peep gXp6Fqn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Juhlakengät Nj Pvc Cocktail Pumppuja Muoti Sininen Kengät Trendikäs Luistaa Teräväkärkiset Korkokenkiä Tikari Mukavuutta 7rFdArqUw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mukavat Punainen Naisten Toe Pumppu Keula Tirahse Huomautti Mekko D'orsay Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

D'orsay Naisten Punainen Toe Pumppu Tirahse Mukavat Keula Huomautti Mekko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aiweiyi Kengät Rusetti Paksu Korkokengät Kärki Pinkki Kierros Pumput Alustan Naisten rqrwpHnO

Mukavat Punainen Naisten Huomautti Tirahse D'orsay Keula Toe Pumppu Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pu Nauhakenkä Korkokenkiä Ympäri Pumput Suljetun Naisten kengät Beige Weenfashion Vankka Toe pqEaB0

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppu Punainen Toe Tirahse Naisten Huomautti Mekko D'orsay Mukavat Keula ry

Nainen 2018 Valkoinen Seksikäs Tiivis Makea Hyvät Kengät Rento Korkokengät Chopstick Ohut Osapuoli Kesä Pumput 1Tq5dTw