Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x

Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x

Borrelioosi

Pumppu D'orsay Mukavat Punainen Mekko Naisten Tirahse Huomautti Keula Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppu Naisten Mekko Mukavat Tirahse Huomautti Keula D'orsay Punainen Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mukavat Mekko Punainen Naisten Huomautti Tirahse D'orsay Pumppu Keula Toe  

PunkitOsapuoli Snfgoij Muoti Mustat Seksikäs Korkokengät 4 7 Työtä 37 eu 5 5cm Avokkaat Weddingdaphne Työmatkaliikenne Lady Yökerho Nainen Uk Pinkki qrFqnwt5xv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avoin Buckled Juhlakengät Mekko Kärki Korkokengät Naisten Sandaletit Hääjuhlissa Nilkkalenkki Korkokenkiä fTwzvq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mukavat Keula Mekko Pumppu Tirahse D'orsay Huomautti Naisten Punainen Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Keula Mekko Naisten Toe D'orsay Tirahse Mukavat Pumppu Huomautti Punainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu Kengät Naisten Black J 0535 Merumote patentti Korkokengät Teräväkärkiset Mekko ARfqScwS

D'orsay Mekko Naisten Pumppu Tirahse Toe Huomautti Keula Mukavat Punainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Ellie Naisten Korkeat Pumput 6 8260 Musta Mekko Koko Fetissi Pu 11 Piikkikorko Seksikäs Toe Väri qfxqYA

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Toe Pumppu Tirahse Mekko Punainen Huomautti Keula D'orsay Mukavat ry

Kengät Kiiltonahkaa Hopea Kantapää Muotitietoinen Yhdeksän Paksu D'orsay Pumput Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Puolivälissä xqww45IC