Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x

Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x Punainen Pumppu Mukavat Huomautti Keula Toe Naisten D'orsay Tirahse Mekko 8qavC00x

Borrelioosi

Keula Punainen Tirahse D'orsay Mekko Toe Pumppu Huomautti Naisten Mukavat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

D'orsay Naisten Pumppu Tirahse Punainen Toe Keula Mukavat Huomautti Mekko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Mekko D'orsay Punainen Tirahse Keula Huomautti Mukavat Toe Pumppu  

PunkitSini 5cm 2 34 Avokkaat Uk Korkokengät Seksikäs Työtä Mustat Teini Muoti Yökerho Häät Snfgoij Osapuoli eu Nainen 5cm Ow7BqBR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Over 3068 the Saappaat Miellyttäjä Kiiltonahka Iloksi polven 1xwfdZP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppu Tirahse Keula Mukavat Toe Huomautti Mekko D'orsay Naisten Punainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Huomautti Pumppu Naisten Mukavat Mekko D'orsay Punainen Toe Keula Tirahse Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

12 Naisten Teräväkärkiset Nro Korkokenkiä Qianzulian Kengät Vaaleanpunainen 5 Meitä Lämpöä Pumppuja Tyttö Rq4CUxBfw

Mukavat Naisten Toe Punainen D'orsay Keula Huomautti Tirahse Mekko Pumppu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Korkokenkiä Pehmeä pumppuihin Pull Naisten Materiaali Ympäri Kiinteä kengät Suljetun Pinkki Weenfashion OxXHtwIq1w

Suomen Lyme Borrelioosi Mekko Toe Keula Naisten Pumppu D'orsay Mukavat Tirahse Punainen Huomautti ry

Musta nainen 20 loft Ja Kesällä Puolella Toisella Käärme Uusi Juhlamuoti Strappy Korkokengät Kengät Rajat xTqIw44f