Punainen Pumput Sandaalit Korkokengät Muoti Kengät Seksikäs Naisen Uudet xHY0q7wF1H

Punainen Pumput Sandaalit Korkokengät Muoti Kengät Seksikäs Naisen Uudet xHY0q7wF1H Punainen Pumput Sandaalit Korkokengät Muoti Kengät Seksikäs Naisen Uudet xHY0q7wF1H Punainen Pumput Sandaalit Korkokengät Muoti Kengät Seksikäs Naisen Uudet xHY0q7wF1H Punainen Pumput Sandaalit Korkokengät Muoti Kengät Seksikäs Naisen Uudet xHY0q7wF1H Punainen Pumput Sandaalit Korkokengät Muoti Kengät Seksikäs Naisen Uudet xHY0q7wF1H

Borrelioosi

Uudet Seksikäs Sandaalit Korkokengät Muoti Pumput Punainen Naisen Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisen Pumput Sandaalit Kengät Seksikäs Muoti Punainen Uudet Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit Naisen Pumput Kengät Muoti Seksikäs Punainen Korkokengät Uudet  

PunkitKorkokengät Mokka Faux Pumput Kengät Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Naisten Vusum Bowknot tUgPPw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Gome Koko Pumput Matala z Plus Punainen Korkokengät Ohut Tyylikäs Kengät Naisten Teräväkärkiset Super Hyvät Kantapää FEr4dFqO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Uudet Kengät Korkokengät Punainen Naisen Pumput Seksikäs Muoti Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Muoti Uudet Sandaalit Seksikäs Punainen Kengät Naisen Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peep Beige Häät 43 Gladiaattori Toe Sandaalit Koko Naisten Kengät Pukea Korkokenkiä 34 Daniig Pumput wqx6XO4a

Pumput Kengät Uudet Punainen Seksikäs Muoti Sandaalit Naisen Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nude Hihna Nauhat Hyvät Teräväkärkiset Naisten Kenkiä Korkokenkiä Tikari Iso Pumput Nansay Kengät Cross Solki Koko n6Cawqvf

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Sandaalit Korkokengät Muoti Seksikäs Pumput Uudet Naisen Kengät ry

Korkokengät Naisten Celo Monivärinen Manteli Patentti Alustan Hopea Marie Korkokenkiä 11 Kengät Bella Varvas wUvOH5q