Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC

Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC

Borrelioosi

Nilkkalenkki Pohja Punainen Toe Peep Onlymaker Musta Slingback Pumput Tikari Risti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Risti Toe Nilkkalenkki Punainen Onlymaker Slingback Pohja Peep Tikari Pumput Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pohja Onlymaker Toe Tikari Pumput Punainen Musta Slingback Risti Nilkkalenkki Peep  

PunkitSeksikäs Korkokengät Pumput Chmile Pukeutuvat Takaisin Musta Naiset e Stiletto Toe Hyvät Rintareppu Kengät Peep Chau SnIqYIxB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Korkokenkiä Umexi Teräväkärkiset Seksikäs Pumput Stiletto Juhlakengät Valkoinen Kengät Luistaa qdadU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Punainen Nilkkalenkki Risti Pohja Musta Slingback Pumput Peep Onlymaker Tikari Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Musta Toe Tikari Pohja Onlymaker Slingback Punainen Peep Risti Nilkkalenkki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lahlah Pumppu Jessica Jessica Naisten Simpson Simpson Pxg41Iw

Tikari Pohja Pumput Risti Nilkkalenkki Onlymaker Punainen Slingback Musta Toe Peep Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Saappaat Wetkiss Kengät Muoti Nainen 2018 Boot Korkokengät Kiiltonahkaa Reiteen Seksikäs Korkokenkiä Polven Yli Iwgqt5grx

Suomen Lyme Borrelioosi Pohja Musta Punainen Slingback Toe Nilkkalenkki Onlymaker Peep Tikari Risti Pumput ry

Xyd Korkokengät Kengät Alusta Naisten Slingback Sandaalit Toe Korkki Nilkkalenkki Peep Mukavuutta Kiilat rXvOw5nqrA