Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC

Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC Punainen Pumput Slingback Nilkkalenkki Tikari Peep Toe Onlymaker Musta Risti Pohja wvx7EnqC

Borrelioosi

Tikari Risti Peep Punainen Musta Nilkkalenkki Pumput Toe Onlymaker Pohja Slingback Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Musta Risti Punainen Tikari Slingback Peep Pohja Onlymaker Nilkkalenkki Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Peep Pumput Slingback Punainen Toe Onlymaker Musta Pohja Tikari Risti Nilkkalenkki  

PunkitJuhla 9 Sandaalit Iltamat Pumppu Yökerho Terävällä Naisten Korkokengät Kengät Cm Solki Kantapää Musta Häät PEqaUzxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Denim Kesäkengät Korkokengät Peep Nilkka Seksikäs Saappaat Koko Mekko Korkokenkiä Muoti Toe Sandaalit Plus Kevät Sininen wEU7nAq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Slingback Nilkkalenkki Toe Risti Tikari Onlymaker Punainen Musta Peep Pohja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Peep Nilkkalenkki Pohja Slingback Pumput Punainen Toe Onlymaker Musta Risti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Himmeä Alhaisen Selin Solki Voguezone009 Solid Ccadp013301 Naisten kengät YqwAnaR

Punainen Pumput Musta Onlymaker Peep Nilkkalenkki Slingback Pohja Tikari Toe Risti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

31g Pumppu Miellyttäjä Bordello Naisten Teeze Mukaan rq1qgI

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Risti Slingback Peep Pumput Nilkkalenkki Musta Onlymaker Punainen Tikari Pohja ry

Pumput Toe Naisten kengät Pu Suljettu Voguezone009 Kiinteä Ccadp011258 Huomautti xqHwnvxOY