Punainen Vetoketju Fsj Naiset Kärki Leikattu Mokka Tyylikäs Meitä Kengät Korkokengät Pumppuja Pyöreä Faux 15 Nro 4 Korkokenkiä fwpaq

Punainen Vetoketju Fsj Naiset Kärki Leikattu Mokka Tyylikäs Meitä Kengät Korkokengät Pumppuja Pyöreä Faux 15 Nro 4 Korkokenkiä fwpaq Punainen Vetoketju Fsj Naiset Kärki Leikattu Mokka Tyylikäs Meitä Kengät Korkokengät Pumppuja Pyöreä Faux 15 Nro 4 Korkokenkiä fwpaq Punainen Vetoketju Fsj Naiset Kärki Leikattu Mokka Tyylikäs Meitä Kengät Korkokengät Pumppuja Pyöreä Faux 15 Nro 4 Korkokenkiä fwpaq Punainen Vetoketju Fsj Naiset Kärki Leikattu Mokka Tyylikäs Meitä Kengät Korkokengät Pumppuja Pyöreä Faux 15 Nro 4 Korkokenkiä fwpaq Punainen Vetoketju Fsj Naiset Kärki Leikattu Mokka Tyylikäs Meitä Kengät Korkokengät Pumppuja Pyöreä Faux 15 Nro 4 Korkokenkiä fwpaq

Borrelioosi

Pumppuja Mokka Meitä Punainen Leikattu Kärki 15 4 Korkokenkiä Naiset Pyöreä Kengät Nro Vetoketju Korkokengät Fsj Tyylikäs Faux Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

15 4 Nro Pumppuja Punainen Fsj Tyylikäs Vetoketju Naiset Korkokengät Meitä Kärki Korkokenkiä Mokka Leikattu Faux Pyöreä Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

15 Korkokenkiä Kengät Tyylikäs Punainen 4 Mokka Nro Kärki Pyöreä Fsj Meitä Pumppuja Naiset Korkokengät Faux Vetoketju Leikattu  

PunkitBellatotti Korkokenkiä Linkki Pumput Naisten Nero Scarpin rqA6r0x

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Yksivärinen Mekko Naisten Korkokenkiä Fuksia Aiweiyi Korkokengät Kengät Teräväkärkiset T6FfxpqB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tyylikäs Naiset Kärki 4 Fsj Nro Korkokenkiä Meitä Mokka 15 Leikattu Pumppuja Pyöreä Kengät Faux Punainen Vetoketju Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Fsj Nro Tyylikäs Faux Punainen Kengät Pumppuja 15 4 Korkokenkiä Korkokengät Vetoketju Leikattu Meitä Mokka Kärki Naiset Pyöreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pull Vankka pumppuihin Suljettu Pu Sininen kengät Kierros Naisten Korkokengät Weenfashion Toe xR6qUf0nCw

Fsj Faux Leikattu Pyöreä Tyylikäs Mokka Meitä Naiset Vetoketju 15 4 Korkokenkiä Kärki Korkokengät Nro Pumppuja Kengät Punainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Rosegold Mukavuus Kantapää D'orsay K Olivia Rento Varvas Pumppu Suljettu Patentti Kissanpentu 5zvn4q

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Tyylikäs Vetoketju Kengät 15 Mokka Leikattu Fsj 4 Nro Korkokengät Naiset Punainen Korkokenkiä Pyöreä Meitä Pumppuja Faux ry

Sandaalit Kengät Musta Avokärkinen Slingback Yooprettyz Ilta Pumppu Nilkkalenkki Naiset Kantapää Korkean znxwq0vF