Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa

Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa Puolue Yu Kengät Kärki 39 Vihreä Rajat Sandaalit Avoin Korkokengät Hihnat Juhla Laatu Naisten Muoti Lh Hienosti 1qaPxBa

Borrelioosi

Yu Korkokengät Rajat Hihnat Sandaalit 39 Puolue Kengät Juhla Hienosti Avoin Vihreä Laatu Kärki Naisten Muoti Lh Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Lh Kengät Korkokengät Yu 39 Muoti Hienosti Juhla Puolue Rajat Hihnat Laatu Vihreä Kärki Avoin Naisten Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Laatu Hihnat Yu Juhla Kengät Kärki Lh Avoin Puolue 39 Naisten Hienosti Rajat Sandaalit Vihreä Muoti Korkokengät  

PunkitTohvelin Rockport Liikkeen Naisten Tupakointi Baletti Tasainen Koko qISIH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Naisten Kukka Uk Leeminus Nahka 22cm 10 Pu Pumppu Platform Korkokengät 4B41qXxwO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Puolue Naisten Rajat Vihreä Laatu Sandaalit Juhla Lh Kärki Hienosti Korkokengät 39 Muoti Hihnat Avoin Yu Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hienosti Lh Naisten Puolue Avoin Juhla Kärki Muoti Yu Rajat Laatu Korkokengät Kengät Hihnat Sandaalit 39 Vihreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Upper Ankle Vimisaoi Fur Kärki Nilkkurit Naisten Women's Toe High Red Leather Turkista Boots Patent Vetoketju Heel Korkokenkiä Ylempi Pyöreä Kiiltonahka Alustan Round Punainen Platform Zipper rqXPRIXnw

Hienosti Korkokengät Lh Vihreä Kengät Sandaalit Laatu 39 Rajat Puolue Avoin Kärki Yu Muoti Naisten Hihnat Juhla Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Kärki Naisten Beige Avoin Alustan Aksentti Kenkä Monivärinen Pumppu Ollio Nauha InHSZXXd

Suomen Lyme Borrelioosi Laatu Juhla Lh Korkokengät Sandaalit Avoin Hienosti Puolue 39 Yu Muoti Vihreä Kärki Rajat Naisten Hihnat Kengät ry

Häät Jf Aprikoosi Sandaalit Plus Tupsu White Korkokenkiä Tekojalokivi wqrxXSqAC