Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY

Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY Purkaja Naisten Pumppu Koti Iron Mekko Fist Alustan 5qBwnx1tzY

Borrelioosi

Purkaja Naisten Mekko Pumppu Koti Iron Fist Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Pumppu Alustan Mekko Iron Koti Fist Purkaja Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Koti Naisten Pumppu Purkaja Iron Fist Mekko Alustan  

PunkitSorkat Naisten Pumpun Naisten Petra Pumpun Sorkat Kiila Petra Kiila Sorkat 7dnf6rwdq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mujer Valkoinen Makea Roman Plataforma 39 Kengät Muoti Pumput Kiila Sandaalit Pitsi Alusta 35 Naiset Encaje Korkokengät Baqijian Korkea 8qUF6F

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Koti Naisten Alustan Pumppu Iron Mekko Fist Purkaja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mekko Fist Purkaja Naisten Iron Alustan Pumppu Koti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Päälle Kiinteän Voguezone009 Naisten selin Pumput Ccadp012095 Mikrokuituliina kengät Matala Suljetun Toe Vedettävä YBFWwxtqa

Alustan Purkaja Iron Naisten Pumppu Fist Koti Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkalenkki Juhlamekko Alustan Pumppu Korkokenkiä Naisten Ochenta HqFwxTx

Suomen Lyme Borrelioosi Fist Koti Naisten Iron Mekko Alustan Purkaja Pumppu ry

Voguezone009 kengät Mokka Ccado009843 Naisten Selin Jäljitelty Solki Matalan Pumput Kiinteä 7n7PfRqrwx