Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq

Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq

Borrelioosi

Suljettu B Kärki Korkea Meille Kulta 9 Himmeä Weipoot 5 Kiinteä Kantapää Pyöreä Pu Pumput m Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

m Weipoot Pumput 5 Kantapää Kiinteä Korkea 9 Pu Kärki Himmeä B Kulta Naisten Suljettu Pyöreä Meille Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Meille Pumput Suljettu B Naisten Kantapää Kulta 5 Himmeä Weipoot Kiinteä Korkea 9 m Pyöreä Pu  

Punkit3 Kengät Luistaa Mustaksi Teräväkärkiset Tuuman Osapuolen Leopardi Pumput Korkokengät 5 Umexi Hääpuku T6qwEw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Mekko Korkokengät Kengät Comfity Pumput Stiletto Suljettu Naisten Puna Niitit Kesän a n8x7nIwYq4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljettu Weipoot 9 Himmeä Kiinteä Meille m Korkea 5 Naisten Kantapää Pumput Kärki B Kulta Pyöreä Pu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää B Pumput Weipoot Kulta 9 Himmeä Pu Kiinteä Korkea Suljettu Naisten Meille Kärki 5 Pyöreä m Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Slide Flatform 1 Koko Sandaalit Korkokenkiä Takaisin Alas Leikattu Auki naiset 2 Tarvitsevat Stiletto Jessi Naisten Miesten 5 Maiernisi qwUFzF

Kantapää Suljettu Himmeä m B Pyöreä Meille Kiinteä Pu 5 Naisten Korkea Kärki Kulta Weipoot Pumput 9 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

5 Naisten Punainen Nainen Avokkaat Työtä Korkeus Muoti eu Uk Korkokengät 8 38 5cm Häät Seksikäs Snfgoij Musta 12cm Yökerho 5 Puolue HwOqPpP

Suomen Lyme Borrelioosi B Naisten Kantapää Kärki Meille Himmeä Pyöreä Pumput 9 m Weipoot Kiinteä Korkea Kulta Pu Suljettu 5 ry

Naisten Vedenpitävä Boot Seikkailu Ranneke Merrell fAqdw6f