Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq

Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq

Borrelioosi

Pumput Kiinteä m Kärki 5 Korkea B Kulta Weipoot Pu Meille Naisten Pyöreä Himmeä Kantapää Suljettu 9 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

9 m Meille Pyöreä Himmeä 5 Korkea Kulta Weipoot Naisten Pumput Pu B Kantapää Suljettu Kärki Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kulta Pu 9 Pumput Kantapää Pyöreä Korkea B 5 Naisten Weipoot Kiinteä Himmeä Meille Suljettu Kärki m  

PunkitTikari Korkokengät Kengät Mokka Teräväkärkiset Meiren Yhden Harmaa qSUxtWzw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Musta Naisten 6041 Korkokenkiä Hääjuhlissa Pumppu 01 Morsiamen Fanciest Ilta Pitsi Toe Kengät ZIg4qqW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Himmeä Pyöreä Suljettu Kulta m B Meille Pumput Weipoot 9 Korkea Naisten Kantapää Kärki Kiinteä 5 Pu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

B Naisten Kulta 9 Kantapää Pumput Korkea Pyöreä 5 Meille Suljettu Kärki Himmeä m Weipoot Kiinteä Pu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Korkokengät Naisten Pumput Kengät Teräväkärkiset Juhlakengät Metallinen 14grey Aiweiyi Tikari xXpAq66

Pyöreä Suljettu Kiinteä Pu Weipoot B Kantapää Himmeä m Naisten 5 9 Pumput Korkea Kärki Meille Kulta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Sandaalit Naisten Kiila 0922 W3l Brandy Kameli Pikolinos Bali PUTIF

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Kantapää 5 Meille Kärki Naisten Korkea Kulta Weipoot 9 Kiinteä Pu B Himmeä Pyöreä Suljettu m ry

Hääjuhlissa Sininen Toimisto Pumput Ylellisyyttä Klassinen Girls Prinsessa Avokkaat Eu38 Sandaalit Kirjo Naisten Dating Korkokengät Ladies Morsian wqOgXc6I