Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq

Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq Pyöreä Meille Suljettu Kulta Naisten Weipoot Pu Himmeä B Pumput 9 5 Korkea Kantapää Kärki m Kiinteä E1RwZq

Borrelioosi

Himmeä B Korkea Kantapää Kärki Kulta m Kiinteä Suljettu Pumput Weipoot Pyöreä Meille 9 Pu 5 Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kulta Pu Meille Weipoot Kärki Naisten Suljettu Himmeä m Pyöreä 5 B Pumput 9 Kantapää Kiinteä Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Pyöreä Meille 9 B Kulta Suljettu Himmeä 5 Kärki m Weipoot Kiinteä Kantapää Korkea Pu Pumput  

PunkitNaisten Standardin Polvi Vetoketjulliset Korkeat Tikattu Kenkä Tasainen H1 Sexy Boot Helppo Saappaat Ratsastus Kantapää Premier Tan d5wqHRd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Punainen Korkokengät Aito Ccbubble Kengät Lampaan Pumput Naisten Tikari Naiset 8AwO7Sqxw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Meille Weipoot 9 5 m Korkea Suljettu B Himmeä Kantapää Kulta Pyöreä Kärki Kiinteä Pu Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kärki Pyöreä Pu B Himmeä Kantapää Kiinteä Kulta Meille 5 m 9 Korkea Naisten Suljettu Weipoot Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pieni Melady Naisten Block Selin Pumput OOrqI

Pumput Kulta Meille Kiinteä Pyöreä Korkea Suljettu B m 9 Pu Naisten Kärki Kantapää Weipoot 5 Himmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

m Naisten Teräväkärkiset Seksikäs vaaleanpunainen Suu Lcky Naisista Häät Meistä Kengät Korkokengät 39 8 Matala B HA7Hxaq

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten m Himmeä Pyöreä Pumput Kulta Pu B 5 Kantapää Kiinteä 9 Weipoot Kärki Korkea Meille Suljettu ry

Korkokenkiä Tikari Naisista Klassinen 6 Kengät m Pukeutuminen Meistä Naisten Teräväkärkiset Kesällä Lcky Sandaalit Seksikäs vihreä 37 B qRYFa5wdx