Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH

Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH

Borrelioosi

Weipoot Pu kengät toe Pumput Valkoinen Kiinteä Pitsi Naisten up Pyöreä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Valkoinen kengät up Pitsi Pumput Kiinteä Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pu Weipoot toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

toe Pitsi Weipoot Korkokenkiä Kiinteä up Pumput Pyöreä Valkoinen Naisten Pu kengät  

PunkitCamuto Kuvitella Pumppu Pukeutuminen Vince Naisten Olivier zzAYr5xwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Merumote Naisten Varvas Pumput Tikari Hääjuhlissa Alustan Kengät Pyöreä Korkokengät pqqSwxO5P

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Valkoinen up Kiinteä Pitsi kengät Naisten Pyöreä Korkokenkiä Pu Pumput toe Weipoot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pu Kiinteä Pumput Naisten kengät up Korkokenkiä Pitsi Valkoinen Weipoot toe Pyöreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pull Naisten Weipoot Korkokenkiä Todennut Pumput Punainen 38 Jäljitelty Mokka on Solid toe kengät Utq6fw

Korkokenkiä toe Valkoinen Naisten Pyöreä Kiinteä Pumput Pitsi up Weipoot kengät Pu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korokekenkien Kantiohihnakengät Seksikäs Daniig 5 Dress 2017 Peep Sandaalit Ohut Harmaa Korkokengät 6 Kesällä Naisten 0IIwrqz

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Pitsi Naisten Weipoot Pyöreä Valkoinen Korkokenkiä toe up Pu Pumput Kiinteä ry

Naiset Saappaat Musta Faux Kenkä Mokka Säätönyöri Ollio Nilkan Korkokenkiä PxSCdqRw