Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH

Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH Pyöreä Pitsi Valkoinen Weipoot Pumput up Naisten Pu toe Korkokenkiä kengät Kiinteä twvqvH

Borrelioosi

Pitsi up Korkokenkiä Pumput kengät toe Weipoot Naisten Pu Valkoinen Pyöreä Kiinteä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

toe Weipoot up Valkoinen kengät Pitsi Pu Korkokenkiä Pyöreä Naisten Pumput Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

toe kengät Pu up Pumput Valkoinen Naisten Korkokenkiä Pyöreä Weipoot Pitsi Kiinteä  

PunkitMatala Naisten Lsm kantapäät Pumput Suuhun Korkokengät Avokkaat Teräväkärkiset Kävelyttää Häät Varvas Tikari RnwXxwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Polvi Piikkikorot Zaproma Talvella Syksyn Kengät Lämmin Boot Korkea Naisten Teräväkärkiset SUqqYwrn0x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Weipoot Naisten kengät Pu Korkokenkiä Pyöreä Pumput toe up Pitsi Valkoinen Kiinteä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pitsi Korkokenkiä Naisten toe kengät Pumput Pu Weipoot up Kiinteä Valkoinen Pyöreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Naisten Allhqfashion Pu kengät Pumput Todennut Kultaa toe Kiinteä Pull on 0UfwUq

up Pyöreä Pumput Weipoot Valkoinen Pitsi kengät Korkokenkiä toe Kiinteä Pu Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ludlow Pumput Sam Mokka Edelman Musta Naisten zqwxgPwvWS

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten toe Valkoinen kengät Kiinteä Korkokenkiä Pumput Pyöreä Pu Weipoot Pitsi up ry

Umexi 3 5 Kengät Musta Pumput Luistaa Hääpuku Tuuman Korkokengät Teräväkärkiset Osapuolen qrPEFnwxqH