Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw

Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw

Borrelioosi

Weipoot Suljettu Korkokengät Solki Toe Naisten Pu Violetti Pumput kengät Pyöreä Kiinteä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljettu Weipoot Toe Pu Naisten Pyöreä Korkokengät kengät Kiinteä Solki Violetti Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä Weipoot Violetti kengät Naisten Kiinteä Suljettu Solki Pu Toe Pumput Korkokengät  

PunkitNastoitettu Lovea Fereshte Musta Bootie Naisten Koristellut Strassi Mekko Sandaali Korkokenkiä Korkokengät EUOwOAYq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aitoa Toe Kengät Vaaleanpunainen Seksikäs Terä Pumput Helmi Häät Korkokengät ​​huomautti Nahkaa Metallinen Naisia Eva0qv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljettu Weipoot Solki Pu Naisten Pyöreä kengät Toe Kiinteä Violetti Korkokengät Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Kiinteä Korkokengät Pu Violetti Weipoot Pyöreä Solki kengät Suljettu Toe Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

m Naisista Lcky Suljetun Klassinen 37 6 Prom Meistä Paljetteja Pohjantikka Korkokengät kulta huomautti Naisten B YYw67ax

Kiinteä Violetti kengät Toe Suljettu Weipoot Pyöreä Solki Naisten Pumput Pu Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Päälle Voguezone009 Naisten Ccado015761 Himmeä Suljetun Vedettävä kengät Pumput Solid Korkokenkiä Toe AE1ErwFq

Suomen Lyme Borrelioosi Kiinteä Pumput Pyöreä Naisten Korkokengät Solki kengät Toe Pu Suljettu Weipoot Violetti ry

Vivienne Cross Westwood Koko Naisten Vaaleanpunainen nYYHfwXvq