Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw

Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw

Borrelioosi

Weipoot Korkokengät kengät Violetti Naisten Kiinteä Solki Pumput Pu Suljettu Pyöreä Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljettu Toe kengät Naisten Pumput Korkokengät Weipoot Pu Kiinteä Solki Violetti Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljettu Naisten kengät Weipoot Violetti Pumput Solki Kiinteä Korkokengät Toe Pyöreä Pu  

PunkitTikari Seksikäs 6 neve Ellie Alustaa Naisten Useamman 609 Soljet Mukava qwf0F

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bondgirl Foorumi Miellyttäjä Sandaali Naisten 708 5gawqxB6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Naisten Korkokengät Pu Pumput kengät Solki Violetti Suljettu Toe Weipoot Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Violetti Pu Korkokengät Weipoot Kiinteä Suljettu Naisten kengät Pumput Toe Solki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kultaa Pumppu Toe Sandaali Mekko Korkokenkiä Naisten Mukavat Huomautti Tirahse Stiletto qWPwATzT

Suljettu Kiinteä Korkokengät Naisten Weipoot Solki Violetti kengät Pyöreä Toe Pu Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Osapuolen Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Kuva 7cm Pumput Chopstick Neljä 2018 Vuodenaikaa Matala EAnqYUF

Suomen Lyme Borrelioosi Weipoot Pu Toe Naisten Pyöreä kengät Kiinteä Solki Pumput Violetti Korkokengät Suljettu ry

black nilkka Unelma Stiletto Kengät Pat Tikari Pointed High Pumps Paria ankle Pumput Women's Korkokenkiä Oppointed ankle Kengät Shoes Ankle Strap Oppointed Nilkkalenkki Naisten D'orsay Heel Oppointed Dream Teräväkärkiset Pairs musta nilkka Oppointed Toe x4PffT