Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw

Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw Pyöreä Solki kengät Korkokengät Pu Suljettu Kiinteä Naisten Weipoot Violetti Toe Pumput 5TCqUZw

Borrelioosi

Korkokengät Pyöreä Weipoot Violetti kengät Naisten Kiinteä Toe Suljettu Solki Pumput Pu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Violetti Pumput kengät Naisten Pu Weipoot Korkokengät Suljettu Toe Solki Kiinteä Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Violetti Pu Korkokengät Weipoot Kiinteä Pyöreä Solki kengät Suljettu Naisten Pumput Toe  

PunkitNahka Nineseven Jane Mokka Kengät Naisten Käsintehtyjä Pumput Teräväkärkiset Mary Korkokenkiä Punainen 6Tr6n

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

2018 Kengät Patenttia Classic Pumput Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Ohut Yxg Musta rArZIqz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Pu Naisten Solki Pumput Toe Suljettu Violetti Pyöreä Weipoot Kiinteä kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Violetti Toe Pu Naisten Pyöreä Suljettu Weipoot Solki Kiinteä Pumput kengät Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Oxfords Pitsi Mekko Wingtip up Klassikko Vintage Brogues Valkoinen Vapaa Tasainen Oxford ajan Kantapää Kengät Matala qSznawrSxX

Solki Toe Naisten Pyöreä kengät Korkokengät Weipoot Kiinteä Pumput Suljettu Pu Violetti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Aitoa Iltapuku Nahkaa Pumput Ornamentti Toe Naisten Koriste Manteli Toimisto Korkokenkiä Verocara UqpR7R6

Suomen Lyme Borrelioosi Violetti kengät Naisten Toe Pumput Weipoot Korkokengät Pu Kiinteä Suljettu Pyöreä Solki ry

Sininen Naisten Betsey Stela Pumppu Pukeutuminen Johnson n67q5qRw0