Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp

Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp Pyöreitä Naisten toe kengät Solid Korkokenkiä Himmeä Allhqfashion Vedettävä Musta Pumput Päälle nAZqnRp

Borrelioosi

Allhqfashion Naisten Solid Himmeä Korkokenkiä Vedettävä Pumput Pyöreitä toe kengät Musta Päälle Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Allhqfashion Naisten Solid Himmeä Musta toe Vedettävä Pyöreitä Korkokenkiä Pumput Päälle kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Päälle Pyöreitä Pumput toe Solid kengät Himmeä Musta Naisten Allhqfashion Vedettävä Korkokenkiä  

PunkitMusta Alustan Mekko Seksikäs Peep Toe Slip Nude Korkokengät Pohja Pumput Chris Häät Naisten Kengät Tikari t Bg0ROR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pull Naisten Amoonyfashion toe kengät pumppuihin Korkokenkiä Harmaa Kiinteä Huomautti HXXRw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vedettävä Korkokenkiä Pumput Allhqfashion toe Päälle Himmeä Musta Pyöreitä Solid kengät Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solid Päälle Naisten Korkokenkiä Pyöreitä Himmeä Pumput Vedettävä kengät toe Allhqfashion Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Musta Naisten Kantapää Kissable Polyuretaani Patenttia Pumppu Korkein HgRBWOIqwq

Himmeä Solid Pyöreitä Pumput toe Allhqfashion Naisten Musta Vedettävä kengät Päälle Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

16 Amerikan Korkokengät Kantapää Mustavalkoinen 2nd12cm Koot Seksikäs Luistaa Stewart Häät 12 Beverly Pisteen Varvas Tyyliin Kengät Punainen Super 13 Naisten Max Keltainen Pumput BUTExS

Suomen Lyme Borrelioosi Vedettävä Pumput Musta Naisten Allhqfashion kengät toe Korkokenkiä Päälle Himmeä Solid Pyöreitä ry

Pieni Dailyshoes Korkokenkiä 01 Iltamat Gl Juhlakengät Kärki Tyylikäs Muoti Pumppu Classic Naisten Pyöreä Tikari Lilja Hopea Monipuolinen wXqrXHT4Wx