Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq

Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq

Borrelioosi

Sininen Himmeä Korkokenkiä Weenfashion Pyöreitä Kiinteä Toe Pumput Suljetun Naisten kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljetun Kiinteä Himmeä Toe Naisten Pumput kengät Korkokenkiä Pyöreitä Sininen Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weenfashion Kiinteä kengät Sininen Pumput Suljetun Naisten Himmeä Toe Korkokenkiä Pyöreitä  

PunkitTeräväkärkiset Juhlakengät Korkokenkiä Kengät Korkokengät Iltamat Naisten Kirjaillut Carolbar 7Y0wH5xq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naiset Glitter Korkokenkiä Peep Solki Toe Tyylikäs Aiyoumei Sandaalit Pumput Stiletto Nilkkalenkki Alusta ZwFdwqB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Himmeä Kiinteä Pyöreitä Sininen Naisten Pumput Korkokenkiä Weenfashion kengät Suljetun Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Kiinteä kengät Naisten Pumput Suljetun Sininen Himmeä Weenfashion Pyöreitä Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Muoti Matta Avokkaat Seksikäs Uk 5 5 Punainen Naiset Työ Korkokengät Musta Nainen 8 Yökerhossa 5cm eu Häät Party 38 Cxqggt

Pyöreitä Himmeä Sininen Weenfashion Naisten Kiinteä Korkokenkiä Pumput Suljetun Toe kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saappaat Heel Elashe Stiletto 10cm Naisten Tikari Muoti Nilkka Stilettos Fashion Ankle Toe Korkokenkiä Women Teräväkärkiset Women's Korkokengät Pointy Boots High EAYAB

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Suljetun Pumput Himmeä Toe kengät Naisten Sininen Weenfashion Kiinteä Pyöreitä ry

Pumput Tuomioistuin Välipohja Talkoisiin Paljetteja Sana Tytöille Kärki Muodollista Band Naisten Korkokengät Solki Tikari wW8nU4FPEx