Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq

Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq Pyöreitä Pumput Sininen kengät Kiinteä Weenfashion Korkokenkiä Naisten Toe Himmeä Suljetun fy6Uq

Borrelioosi

Naisten Weenfashion kengät Sininen Himmeä Kiinteä Pumput Toe Pyöreitä Suljetun Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljetun Kiinteä Pumput Himmeä kengät Toe Pyöreitä Sininen Weenfashion Naisten Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Weenfashion Pyöreitä Toe kengät Kiinteä Sininen Suljetun Himmeä Korkokenkiä Pumput  

PunkitTeräväkärkiset Samsay Sametti Juhlakengät Toe Valkoinen Korkokengät Naisten Pumput 8wxnR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lohkon Naiset Ydn Kengät Alhainen Kantapää Pinkki Mukavasti Toe Teräväkärkiset Pumput Toimistoon Luistaa 7dtx1qtwr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Pyöreitä Suljetun Naisten kengät Korkokenkiä Himmeä Pumput Kiinteä Sininen Weenfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun Himmeä kengät Pyöreitä Sininen Weenfashion Korkokenkiä Toe Pumput Naisten Kiinteä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Easy Street Pumppu Pukeutuminen Naisten Tina Siisti arW4qnUr

Suljetun Kiinteä Weenfashion Sininen Toe kengät Korkokenkiä Naisten Pyöreitä Pumput Himmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vaaleanpunainen Pumput kengät Solki Weipoot Naisten Pyöreä Korkokenkiä Vankka toe 41 Pu qwgzga0Ax

Suomen Lyme Borrelioosi Sininen Naisten kengät Himmeä Korkokenkiä Kiinteä Suljetun Weenfashion Toe Pumput Pyöreitä ry

Ruskea Kenkä Tasainen Polvi Kantapää Korkeat Vetoketjulliset Helppo Premier Sexy M Tikattu Ratsastus Naisten Standardin Saappaat Boot awqxY6v