Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q

Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q Ruskea Rinne 34 Naisten Yu Alustan Sandaalit Vedenpitävä Laatu Korkokengät Puolue Seksikäs Lh Leopardi Häihin Muoti cp75wx8O8q

Borrelioosi

Ruskea Alustan Rinne Yu Häihin Sandaalit Puolue Muoti Laatu Korkokengät Leopardi Lh Naisten Seksikäs 34 Vedenpitävä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Leopardi 34 Yu Puolue Korkokengät Sandaalit Seksikäs Muoti Häihin Ruskea Rinne Naisten Lh Laatu Alustan Vedenpitävä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti 34 Sandaalit Vedenpitävä Ruskea Rinne Lh Yu Alustan Seksikäs Puolue Laatu Korkokengät Leopardi Naisten Häihin  

PunkitAnne Meredith Nahka Klein Naisten Pumppu 4nawxPRq4r

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Teräväkärkiset m Kesän Meistä vihreä 38 Naisten Kengät Naisista Lcky B Suuhun 7 Tanssi Matala Zc57SWBg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Puolue Häihin Leopardi Naisten Alustan Ruskea Vedenpitävä 34 Laatu Lh Yu Muoti Rinne Seksikäs Sandaalit Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Lh Yu Muoti Rinne Alustan Korkokengät Puolue Häihin Naisten 34 Seksikäs Laatu Sandaalit Leopardi Ruskea Vedenpitävä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Solid Musta Jäljitelty kengät Naisten Todennut Korkokenkiä Pumput on 35 Mokka Pull toe Weipoot F8qxw5Pv5

Häihin Puolue Laatu 34 Sandaalit Rinne Naisten Vedenpitävä Yu Ruskea Leopardi Korkokengät Alustan Muoti Lh Seksikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Naisten Korkokengät 12 Pumput Koko Alustan Tummansininen Varvas Juhlakengät Joogo Pyöreä dwqpZwX

Suomen Lyme Borrelioosi Yu Sandaalit Muoti Häihin Naisten Rinne Korkokengät Laatu Vedenpitävä Alustan Leopardi Puolue Lh 34 Seksikäs Ruskea ry

Pumppu Klein Musta Naisten Huoltaja Nahka Urheilun Anne Mekko 1gTwYw