Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP

Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP

Borrelioosi

Alhaiset Saappaat Nilkan Korkeat Ruskea Martin Sitoa Korot Naisten Saapikkaat Zarachielly Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ruskea Korkeat Korot Naisten Zarachielly Saappaat Sitoa Saapikkaat Alhaiset Martin Nilkan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Saappaat Alhaiset Korot Ruskea Nilkan Martin Sitoa Naisten Korkeat Zarachielly Saapikkaat  

PunkitWeipoot Suljetulla kengät Korkokenkiä Pu Naisten Sininen Kärki Kiinteä Solki Kierroksella Pumput r5ZrCqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Yksinkertainen Sm00601 Naisten Dolphinbanana Sandaali Kallistuneen Tikari Kultaa Moniväriset Kenkiä Mekko Glittle 6ZFpxnwFC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alhaiset Nilkan Ruskea Martin Zarachielly Sitoa Saapikkaat Korkeat Naisten Korot Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Martin Saapikkaat Sitoa Alhaiset Ruskea Nilkan Korkeat Saappaat Zarachielly Korot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu Abree Franco Persikka Sarto Naisten wnt1xOEp1T

Alhaiset Korkeat Zarachielly Martin Nilkan Korot Ruskea Saappaat Saapikkaat Sitoa Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solid Korkokenkiä Naisten Toe kengät Solki Valkoinen Pumput Nahkaa Amoonyfashion Suljetun Pehmeää Kierroksella wqEpg66

Suomen Lyme Borrelioosi Ruskea Zarachielly Nilkan Sitoa Korot Saapikkaat Saappaat Korkeat Alhaiset Naisten Martin ry

Pumput m Naisten Korkea Meille Valkoinen Kiiltonahkakenkiä Pu Pyöreä Suljettu Kantapää B Weipoot Kärki 3 Kiinteä HzwpCpq