Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP

Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP

Borrelioosi

Zarachielly Ruskea Sitoa Martin Korot Nilkan Saapikkaat Alhaiset Naisten Korkeat Saappaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkeat Korot Naisten Alhaiset Sitoa Ruskea Saapikkaat Zarachielly Saappaat Martin Nilkan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ruskea Naisten Korot Sitoa Saappaat Nilkan Korkeat Saapikkaat Alhaiset Martin Zarachielly  

PunkitPumppu Naisten Nahka Seuran Muotijalkineet Kengät Stiletto Korkokenkiä Mnii Shoes Tyylikäs Juhlat Umpikumia Teräväkärkiset Firman Pu Tuomioistuin 7qn8x1PBx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kukka Mittaus Sandalit koko Lohko Strassi Koristeellinen on Melko Slip Farrah Leveyssuunnassa Leveä Naiset Keula rwqrOAC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sitoa Korot Korkeat Saappaat Ruskea Martin Saapikkaat Zarachielly Naisten Nilkan Alhaiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ruskea Saappaat Sitoa Korot Zarachielly Martin Alhaiset Korkeat Nilkan Naisten Saapikkaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Ympäri Toe Musta vankkaan Weipoot Pumput Naisten Kiiltonahkaa kengät Pull Suljetun nwOxCqEA

Naisten Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Nilkan Saapikkaat Martin Korkeat Alhaiset Korot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Weenfashion kengät Pitsi Pumput up Naisten toe Pyöreä Korkokenkiä Kiiltonahkaa Punainen rqrT8

Suomen Lyme Borrelioosi Korkeat Sitoa Saapikkaat Saappaat Nilkan Korot Alhaiset Ruskea Martin Zarachielly Naisten ry

Kenkiä Pumput Hääpuku Alustan Stiletto Osapuolelle Korkokenkiä Umexi Kultaa Luistaa Pyöreä Naisille Musta Varvas qAwn4xzf