Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP

Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP Ruskea Sitoa Saappaat Zarachielly Korkeat Alhaiset Korot Nilkan Saapikkaat Naisten Martin wnaUqXzP

Borrelioosi

Zarachielly Ruskea Korot Korkeat Sitoa Saappaat Martin Alhaiset Naisten Nilkan Saapikkaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sitoa Naisten Nilkan Alhaiset Zarachielly Korot Korkeat Martin Ruskea Saappaat Saapikkaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Martin Korkeat Korot Naisten Nilkan Zarachielly Saapikkaat Saappaat Sitoa Ruskea Alhaiset  

PunkitToe Roman Huomautti Koko Graffiti Punainen Korkokengät Piikkikorko Naisellisissa Naiset Alasti 38 väri Kengät qYwRIAAa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaali Kallistuneena Caitlin Luvulla Kengät Naisten Tina Matkan Kosti TwWp0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korot Alhaiset Nilkan Saapikkaat Zarachielly Korkeat Sitoa Ruskea Naisten Saappaat Martin Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Saapikkaat Saappaat Naisten Sitoa Nilkan Martin Ruskea Alhaiset Korkeat Zarachielly Korot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Kiiltonahka Vankka kierroksella Aprikoosi Naisten Weipoot Pumput Korkokenkiä Suljetun kengät Pull ASq0gWn

Korkeat Ruskea Nilkan Martin Saapikkaat Zarachielly Alhaiset Naisten Saappaat Korot Sitoa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

ayl433 10cm Korkokenkiä Laskostettu Morsiamen Minishion Naisten Stiletto Pumput Ilta Minishion Juhlakengät Valko Satiini 5HH7qZn

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkan Martin Saapikkaat Sitoa Korot Ruskea Alhaiset Saappaat Naisten Korkeat Zarachielly ry

Kengät 12cm Suurikokoisia Pumppujen Morsiamen Makea Tikari Calaier Luistaa Korkokenkiä Caoutside Mustalla Naisten Peep Toe wIRUq78