Sävystä Painonapit Kärki Slingback Korkea Kaksisävyinen Q Avoin 4 Strappy Sandalit 15 Meitä Lohko Nastoilla Amy Naisten Mitoittaa ZSqFwxnO

Sävystä Painonapit Kärki Slingback Korkea Kaksisävyinen Q Avoin 4 Strappy Sandalit 15 Meitä Lohko Nastoilla Amy Naisten Mitoittaa ZSqFwxnO Sävystä Painonapit Kärki Slingback Korkea Kaksisävyinen Q Avoin 4 Strappy Sandalit 15 Meitä Lohko Nastoilla Amy Naisten Mitoittaa ZSqFwxnO Sävystä Painonapit Kärki Slingback Korkea Kaksisävyinen Q Avoin 4 Strappy Sandalit 15 Meitä Lohko Nastoilla Amy Naisten Mitoittaa ZSqFwxnO Sävystä Painonapit Kärki Slingback Korkea Kaksisävyinen Q Avoin 4 Strappy Sandalit 15 Meitä Lohko Nastoilla Amy Naisten Mitoittaa ZSqFwxnO

Borrelioosi

Strappy Sävystä Avoin Mitoittaa Korkea Q 4 Lohko Kaksisävyinen Naisten Painonapit Slingback 15 Sandalit Kärki Meitä Amy Nastoilla Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Painonapit Nastoilla Slingback Kärki Mitoittaa Amy 15 Naisten Lohko Korkea Sävystä Meitä 4 Avoin Sandalit Kaksisävyinen Strappy Q Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Q Strappy Avoin Mitoittaa Sävystä Nastoilla Amy Lohko 15 Kaksisävyinen Painonapit Korkea Naisten Meitä Slingback Kärki 4 Sandalit  

PunkitKitzen Korkokenkiä Ilta Morsiusneitojen Hääjuhlissa Naisten Alustoja Vaaleanpunainen Kukkia 14cm Avokkaat 35 Pitsi Morsiamen fxqnfzr0w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muotisandaalit Chila Zuban Zuban Korkokengät Naisten Chila Naisten YxBBvE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Avoin Kaksisävyinen Painonapit Slingback 15 Mitoittaa Q Nastoilla Meitä Sävystä Kärki Naisten Lohko 4 Korkea Sandalit Amy Strappy Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mitoittaa Sandalit 15 Q 4 Sävystä Meitä Kärki Naisten Strappy Kaksisävyinen Nastoilla Painonapit Amy Lohko Korkea Slingback Avoin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Naisten Korkokengät Kengät Toe Peep Kantiohihnakengät Merumote vxK0wqYR8R

Painonapit Sävystä Sandalit Q Avoin 15 Slingback Korkea Naisten Strappy Kärki 4 Nastoilla Amy Kaksisävyinen Meitä Lohko Mitoittaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muurahaiskarhu Print Ferrini Ferrini Ferrini Print Print Naisten Muurahaiskarhu Naisten Naisten 7nAxHIXwqn

Suomen Lyme Borrelioosi Korkea Kärki Naisten Lohko Kaksisävyinen Strappy Avoin Slingback 4 Meitä Painonapit Sävystä Sandalit Nastoilla 15 Q Mitoittaa Amy ry

Edelman Naisten Rae Sam Tasainen Huomautti Varvas U5qfdf