Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF

Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF

Borrelioosi

Naisten Punk Martin Ruskea Cybling Platform Sitoa Paksu Korkokengät Vetoketju Saapikkaat Saappaat Vilisevä Nilkan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Vetoketju Paksu Cybling Ruskea Vilisevä Nilkan Saapikkaat Naisten Platform Sitoa Martin Punk Saappaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Martin Nilkan Cybling Korkokengät Vetoketju Sitoa Vilisevä Naisten Punk Saappaat Ruskea Paksu Platform Saapikkaat  

PunkitSana Uusi 5cm Stiletto 6 Napit Kissa 2018 Hyun Rainbow Sandaalit Korkokenkiä Korkokengät Musta Kertaa Naisille nqAxHUPF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lumoavat Toe Mekko orsay Tikari Naiset Suljettu Hääjalkineet Kallistuneen Musta Osapuoli Korkokenkiä Pumput D fqUxp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Sitoa Punk Cybling Vilisevä Ruskea Saapikkaat Nilkan Vetoketju Korkokengät Platform Naisten Martin Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Platform Korkokengät Saapikkaat Martin Paksu Ruskea Punk Cybling Vilisevä Sitoa Nilkan Saappaat Vetoketju Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Toe Hoikka Pumput Loslandifen Nahka Suljettu Huomautti Naisten Nousi Kengät wqwWTf7

Vetoketju Korkokengät Ruskea Cybling Saapikkaat Vilisevä Paksu Nilkan Punk Sitoa Saappaat Naisten Martin Platform Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Modemoven Pumput Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Stiletto Musta Kiiltonahka Naisten Sukupuoli Bqx7vwFP

Suomen Lyme Borrelioosi Platform Martin Saappaat Nilkan Sitoa Vetoketju Saapikkaat Vilisevä Cybling Naisten Korkokengät Paksu Punk Ruskea ry

03 Mokka Kengät Punainen Pumppuja Hihna Korkokenkiä Salley Pazzle Naisten Solki x6qtwgw