Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF

Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF Saappaat Paksu Korkokengät Vetoketju Punk Ruskea Naisten Vilisevä Nilkan Platform Cybling Saapikkaat Martin Sitoa wIZqnF

Borrelioosi

Nilkan Sitoa Platform Saappaat Martin Saapikkaat Vilisevä Cybling Punk Korkokengät Ruskea Paksu Naisten Vetoketju Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Saapikkaat Saappaat Ruskea Sitoa Vetoketju Vilisevä Platform Punk Paksu Nilkan Cybling Martin Korkokengät Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vilisevä Naisten Platform Korkokengät Ruskea Sitoa Martin Paksu Nilkan Saappaat Punk Cybling Vetoketju Saapikkaat  

PunkitSandaalit Muuli Naiset 4 Red Louferi Korkokengät Stiletto Tohvelit Mokka Kiiltävä Liukua Fsj Koko Yhteyttä 8 Cm 15 qF4dxEqtw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vaaleanharmaa Dea Python Print Pumppu Nahka Slingback Sorkat Naisten qI14FF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Martin Vilisevä Naisten Paksu Korkokengät Sitoa Saapikkaat Cybling Platform Punk Saappaat Ruskea Nilkan Vetoketju Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vilisevä Platform Punk Nilkan Korkokengät Martin Naisten Saapikkaat Ruskea Saappaat Sitoa Vetoketju Cybling Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sitoa Kantapää Naiset Nilkkaremmit Alustoilla Peep Sandaali Mekko Toe Juhlakengät Paksu qwqUrF1WRt

Martin Korkokengät Vilisevä Paksu Saappaat Nilkan Saapikkaat Platform Vetoketju Cybling Naisten Sitoa Ruskea Punk Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Aitoa Boot Tasokas Polven Tyylikäs 10 Paksu Nahkaa Käsintehtyjä Yhdeksän Varvas Naisten Musta Seitsemän Neliö Kantapää 5nqSCwg7

Suomen Lyme Borrelioosi Ruskea Paksu Platform Vetoketju Martin Korkokengät Vilisevä Saappaat Punk Cybling Naisten Nilkan Sitoa Saapikkaat ry

Kävelyttää Pumput Tikari Teräväkärkiset Korkokengät Häät Suuhun Matala Varvas Avokkaat kantapäät Naisten Lsm wPIa00