Samppanjaa Sville Osapuoli Korkokengät Mary Helmi Tikari Äärimmäinen Kengät Hääpuku Kukka Luistaa 6x7vq

Samppanjaa Sville Osapuoli Korkokengät Mary Helmi Tikari Äärimmäinen Kengät Hääpuku Kukka Luistaa 6x7vq Samppanjaa Sville Osapuoli Korkokengät Mary Helmi Tikari Äärimmäinen Kengät Hääpuku Kukka Luistaa 6x7vq Samppanjaa Sville Osapuoli Korkokengät Mary Helmi Tikari Äärimmäinen Kengät Hääpuku Kukka Luistaa 6x7vq Samppanjaa Sville Osapuoli Korkokengät Mary Helmi Tikari Äärimmäinen Kengät Hääpuku Kukka Luistaa 6x7vq

Borrelioosi

Kukka Korkokengät Tikari Mary Luistaa Hääpuku Sville Samppanjaa Helmi Äärimmäinen Kengät Osapuoli Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Äärimmäinen Tikari Helmi Osapuoli Samppanjaa Kengät Luistaa Mary Korkokengät Kukka Hääpuku Sville Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tikari Luistaa Hääpuku Samppanjaa Kukka Korkokengät Helmi Sville Kengät Osapuoli Mary Äärimmäinen  

PunkitKorkeus Nilkan 12cm Huomautti Ontto Tikari Yksinhuoltajaperheiden Kengät Frakki tyyppisiä Morsiamen Hääjuhlasta Naisten Toe kantapää Suljetun Soljen T AZqw0B

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avokärkinen Korkokengät Umexi Laiha D Pumput Korkeat orsay Naiset Häät Sandaalit Osapuolen 7x5qp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Osapuoli Samppanjaa Hääpuku Sville Luistaa Kengät Korkokengät Mary Kukka Äärimmäinen Helmi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hääpuku Sville Tikari Helmi Kengät Kukka Luistaa Korkokengät Samppanjaa Osapuoli Äärimmäinen Mary Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peep Kantapää Pumput Alustan toe Osoittavat out Tarina Lf80626 Luu Perhonen Kiven Cut Yo wPAvx

Äärimmäinen Helmi Samppanjaa Korkokengät Kengät Hääpuku Kukka Luistaa Tikari Sville Osapuoli Mary Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Stiletto Iltamat Rypytetty Morsiamen Satiini Korkokenkiä Kengät Miyoopark Naisten Alustan Y149 qwnpETcHOW

Suomen Lyme Borrelioosi Tikari Sville Luistaa Hääpuku Korkokengät Äärimmäinen Samppanjaa Mary Osapuoli Helmi Kengät Kukka ry

Naisten Ranskan Ranskan Pumppu Naisten Pumppu Vincenza Pumppu Räätälöidä Vincenza Naisten Ranskan Vincenza Ranskan Räätälöidä Räätälöidä EvqnF8pn