Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA

Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA

Borrelioosi

Naisten Avoin Rento Sininen Solki Kenkiä Korkokenkiä Hihna Aiweiyi Sandaali Alusta Kärki Pumppu Iltapuku Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaali Kärki Hihna Naisten Alusta Pumppu Avoin Solki Iltapuku Korkokenkiä Rento Kenkiä Aiweiyi Sininen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Alusta Solki Sandaali Aiweiyi Avoin Hihna Pumppu Naisten Rento Kenkiä Iltapuku Sininen Korkokenkiä  

PunkitAiweiyi Korkokenkiä Naisten Pumput Pyöreä Vihreä Muoti Tikari Varvas Juhlamekko rqragwX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Asakuchi Vapaa Kengät Korealainen Versio B Korkokengät Kevään Muoti Kenkiä Muistutti ajan TwXggq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Avoin Iltapuku Pumppu Aiweiyi Kenkiä Sininen Kärki Rento Sandaali Hihna Korkokenkiä Alusta Naisten Solki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Avoin Alusta Sandaali Aiweiyi Kärki Solki Pumppu Sininen Kenkiä Rento Korkokenkiä Naisten Hihna Iltapuku Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naiset Suljettu Mokka Mekko Tyylikäs Juhlakengät Nilkkalenkki Teräväkärkiset D'orsay Kengät Punainen Prom Kovertaa Pumput Nj Korkokenkiä apfwq1p

Iltapuku Solki Pumppu Hihna Kenkiä Sandaali Naisten Kärki Alusta Rento Korkokenkiä Avoin Sininen Aiweiyi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Värikkäitä Pumput Koko Kengät Juhla Korkokenkiä Iso Osapuoli Qianzulian Matala Teräväkärkiset Korkokengät Uq8dU6

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Sandaali Sininen Avoin Hihna Alusta Aiweiyi Kärki Iltapuku Kenkiä Pumppu Korkokenkiä Rento Solki ry

Kengät Naisten Huomautti toe Korkean Mms05441 Nastoitettu Kantapää Mokka Kiinteä Pumput 1to9 Harmaa R4qSFq