Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA

Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA Sandaali Avoin Hihna Sininen Korkokenkiä Kärki Aiweiyi Naisten Solki Kenkiä Iltapuku Pumppu Rento Alusta XqEvA

Borrelioosi

Naisten Sininen Rento Pumppu Kenkiä Kärki Iltapuku Korkokenkiä Alusta Hihna Aiweiyi Solki Sandaali Avoin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Aiweiyi Sandaali Kärki Rento Avoin Alusta Solki Kenkiä Naisten Sininen Hihna Pumppu Iltapuku Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Iltapuku Sandaali Korkokenkiä Rento Naisten Kenkiä Avoin Sininen Aiweiyi Alusta Solki Hihna Pumppu  

PunkitAvokkaat Tanssi Juhlamekko Pään Värien Stiletto Naisten Selin Kesäsandaalit Soljen Seksikäs Kala Kärki Avoin ZxwEvqSB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bowknot Naiset Teräväkärkiset Us 4 Pumput 15 D'orsay Koko Toe Fsj Mekko Tyylikäs Korkokengät Mokka Kengät 8w6qddI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kenkiä Sininen Korkokenkiä Aiweiyi Avoin Rento Kärki Solki Pumppu Sandaali Alusta Iltapuku Naisten Hihna Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppu Kenkiä Naisten Sandaali Solki Kärki Iltapuku Sininen Alusta Korkokenkiä Aiweiyi Rento Hihna Avoin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ilta Sandaalit Naisten Satiini Osapuoli Morsiamen Tmz354 Muodollinen Korkokenkiä Alustan Miyoopark PqYRgwa

Solki Avoin Sininen Rento Iltapuku Pumppu Korkokenkiä Aiweiyi Kenkiä Naisten Alusta Sandaali Kärki Hihna Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Matalan kengät Selin Toe Kiinteä Pull pumppuihin Neliö Pu Naisten Voguezone009 Ccadp011424 Suljetun vBqw7Eq4

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Pumppu Sininen Avoin Solki Kenkiä Hihna Kärki Rento Iltapuku Korkokenkiä Sandaali Aiweiyi Alusta ry

Ccadp011776 Solid kengät Pull pumppuihin Korkokenkiä Naisten Voguezone009 8FCOq