Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx

Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx

Borrelioosi

Sandaalit Osapuolen Naisten Rongzhi Kallistuneen Platform Pumput Vaaleanpunainen Avoin Korkokengät Kärki Prom Nilkkalenkki Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Sandaalit Kallistuneen Korkokengät Kengät Osapuolen Kärki Rongzhi Prom Avoin Naisten Platform Vaaleanpunainen Nilkkalenkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rongzhi Pumput Vaaleanpunainen Kallistuneen Avoin Osapuolen Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Kengät Platform Kärki Korkokengät Prom  

PunkitKengät Naisten Hyvät Nansay Pumput Kiinteä Keltainen Suurikokoinen Hääjuhlissa Teräväkärkiset Muokata Korkokengät wEqUO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Faux 06 Klassinen Varpaisiin Mokka Kuninkaallinen Qupid Alustan Manteli Markiisimaiseen p44 Pumppu qfxBUw1E

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vaaleanpunainen Naisten Prom Avoin Kärki Osapuolen Kallistuneen Pumput Platform Rongzhi Sandaalit Kengät Nilkkalenkki Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vaaleanpunainen Kärki Kengät Pumput Platform Kallistuneen Korkokengät Naisten Avoin Nilkkalenkki Sandaalit Rongzhi Prom Osapuolen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ccadp011324 Naisten Kissanpentu Toe kengät Himmeä Korkokengät Vedettävä Pumput Neliön Voguezone009 Kiinteä 4wOPqPC

Kärki Naisten Rongzhi Kengät Avoin Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Pumput Vaaleanpunainen Prom Korkokengät Sandaalit Platform Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pyöreä Voguezone009 kengät Ccadp011101 pu Valikoituja Varvas Selin Naisten Pull Väriä Pumput Alhaisen 5RnaRrFqxw

Suomen Lyme Borrelioosi Prom Osapuolen Pumput Kengät Naisten Korkokengät Sandaalit Kärki Platform Nilkkalenkki Vaaleanpunainen Avoin Rongzhi Kallistuneen ry

Kengät Toe Peep Naisten Tikari Pumput Kantapää Lohko Juhlamekko Nilkkalenkki Korkea Sandaali Labiti 1q6wPA