Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx

Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx

Borrelioosi

Pumput Vaaleanpunainen Kallistuneen Nilkkalenkki Sandaalit Rongzhi Osapuolen Korkokengät Kärki Avoin Prom Platform Kengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kallistuneen Osapuolen Platform Pumput Avoin Rongzhi Prom Nilkkalenkki Kärki Sandaalit Korkokengät Vaaleanpunainen Kengät Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Platform Osapuolen Sandaalit Pumput Korkokengät Rongzhi Vaaleanpunainen Prom Kärki Kallistuneen Nilkkalenkki Naisten Avoin Kengät  

PunkitPrint Pyöreä Naisten Korkokengät Nilkkalenkki Kiilakorko Kengät Mekko Aiweiyi Musta Varvas q5vwHtt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Yksinkertaiset Korkokengät Ja Syksyn Musta Kohta Kengät Tyylikäs Naisten Ohut Mukavat qv4BEUw4xA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkalenkki Prom Naisten Osapuolen Platform Avoin Kallistuneen Kengät Rongzhi Pumput Vaaleanpunainen Kärki Sandaalit Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Avoin Korkokengät Kengät Sandaalit Prom Pumput Nilkkalenkki Naisten Osapuolen Kärki Vaaleanpunainen Kallistuneen Rongzhi Platform Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Eh024 Kengät Teräväkärkiset Praty Violetti Pumbs Ellenhouse Valmistetut Korkokengät Naisten Strutsi wBqA8YcU

Nilkkalenkki Prom Kärki Vaaleanpunainen Sandaalit Pumput Osapuolen Korkokengät Kengät Naisten Avoin Platform Rongzhi Kallistuneen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hihna Kantapää Pumput Patentti Teräväkärkiset Kultatappinysty Slingback Nastoitettu Musta 13 Nude Nastoilla Kengät Narusandaalit Chris Mekko t 5 Naisten Pentu UwPS8Zpq

Suomen Lyme Borrelioosi Platform Prom Nilkkalenkki Vaaleanpunainen Naisten Sandaalit Avoin Kallistuneen Korkokengät Kengät Kärki Rongzhi Pumput Osapuolen ry

Iso Luistaa Toe Amy Peep Korkokenkiä Naisten Koko Tikari Pumppuja Kenkiä Manteli Q Nude Juhlamekko Käsintehtyjä qx11wzpS4