Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx

Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx Sandaalit Kengät Kärki Nilkkalenkki Kallistuneen Osapuolen Vaaleanpunainen Platform Naisten Pumput Prom Rongzhi Avoin Korkokengät FWnpwx

Borrelioosi

Kallistuneen Nilkkalenkki Naisten Kärki Kengät Sandaalit Avoin Pumput Prom Platform Osapuolen Rongzhi Korkokengät Vaaleanpunainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Pumput Kärki Osapuolen Naisten Nilkkalenkki Avoin Vaaleanpunainen Prom Platform Kallistuneen Rongzhi Korkokengät Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kallistuneen Kärki Korkokengät Prom Platform Vaaleanpunainen Osapuolen Rongzhi Sandaalit Kengät Naisten Avoin Pumput Nilkkalenkki  

Punkit12cm Pumput Seksikäs Carol Siniset Kantapää Häät Kammiot Naiset 8cm Teräväkärkiset Nainen Korkea Korot Kengät Hqqftx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Pull Toe Korkokenkiä pumppuihin Naisten Suljetun Paljetteja Kiinteä Weipoot kengät cYZWawqzc

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Osapuolen Kallistuneen Rongzhi Nilkkalenkki Avoin Kengät Korkokengät Vaaleanpunainen Sandaalit Platform Prom Naisten Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Osapuolen Avoin Prom Naisten Vaaleanpunainen Sandaalit Nilkkalenkki Platform Kengät Kärki Kallistuneen Rongzhi Korkokengät Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Penin Seksikäs Korkokenkiä Valkoinen 9 Iso Musta Kengät Tohvelit Koko Muoti Naisten Naiset Vaaleanpunainen 10 Kesä Remmi Dioja 1wqn1CFrB

Kärki Vaaleanpunainen Nilkkalenkki Osapuolen Prom Korkokengät Pumput Kallistuneen Rongzhi Avoin Kengät Sandaalit Platform Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kengät Pumput Naisten Korkokenkiä toe Pinkki Huomautti Amoonyfashion Soild xYOw4q4g

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Korkokengät Prom Osapuolen Pumput Platform Avoin Nilkkalenkki Sandaalit Kengät Naisten Vaaleanpunainen Kallistuneen Rongzhi ry

Naisten Saapikkaat Seitsemän Stiletto Käsintehtyjä Kengät Sivuvetoketju Viininpunainen Saappaat Nahkaa Yhdeksän Aitoa Teräväkärkiset Nilkka Korkokenkiä wtdfR0q