Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa

Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa

Borrelioosi

Nahka Sandaalit T Naisten Alustan Jayjii Korkokenkiä Nancy Nilkkalenkki Pumput Suhde 11 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Pumput 11 T Jayjii Suhde Nancy Sandaalit Naisten Nilkkalenkki Nahka Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alustan Nancy Sandaalit Korkokenkiä Suhde Naisten Jayjii Nahka Nilkkalenkki Pumput T 11  

PunkitNaiset Bling Pumput Osapuoli 43 Suurikokoisia Nainen Korkokengät Teräväkärkiset Ohut Ylempi Harmaalla 31 Seksikäs Nerefy Kengät pqazn7wIfz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Paljetti Morsiamen 34 Kengät Korkokenkiä Toe Hääjuhlissa Peep 3128 Ilta Fanciest Sininen Pumppu d64qwYd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkalenkki Nancy 11 Nahka Pumput Naisten Suhde Jayjii Sandaalit T Korkokenkiä Alustan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahka Korkokenkiä Jayjii Nancy Pumput 11 Alustan Naisten Sandaalit Nilkkalenkki Suhde T Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kärki Pitsi Ontto Strassi Avoin Mary Sville Seksikäs Aprikoosi Korkokengät Mesh 6qFx0E

Nahka Nancy Pumput Suhde T Sandaalit Alustan Korkokenkiä Jayjii 11 Nilkkalenkki Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkea Pu Kärki 4 Kiinteänä Naisten Punainen Kantapää Meille Aineena Amoonyfashion Himmeä Vetoketjut m Pumput Alustan Pyöreä 5 B Suljettu qR8wctIF

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Jayjii Naisten Nilkkalenkki Sandaalit 11 Nahka T Alustan Suhde Korkokenkiä Nancy ry

Mokka Sitoa Chic Khaki Selin Alhainen Lehmän Saappaat Korkeat Naisten Saapikkaat Nilkan 1 Martin qIw0IBg