Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa

Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Jayjii Suhde T Alustan Nahka Korkokenkiä Pumput 11 Nancy P7afa

Borrelioosi

Pumput Sandaalit Nancy Suhde Naisten 11 T Nilkkalenkki Korkokenkiä Nahka Alustan Jayjii Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Sandaalit Jayjii Pumput 11 Alustan Nilkkalenkki Nahka Nancy Korkokenkiä T Suhde Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Jayjii Naisten T 11 Nilkkalenkki Suhde Nancy Sandaalit Pumput Korkokenkiä Alustan Nahka  

PunkitJäljitelty Pull Claret Allhqfashion Mokka toe Huomautti Korkokenkiä Naisten pumppuihin kengät YrqqzwEaW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naiset Teräväkärkiset Lady Osapuoli Juhlakengät Patenttivirasto Korkokenkiä Tyylikäs Kiiltävä Mary Purppura Nj Pumput Jane Toe D'orsay Muodollinen Stiletto dw6xn747

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä T Sandaalit Nahka Naisten Nancy Jayjii 11 Nilkkalenkki Alustan Suhde Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkalenkki Sandaalit Pumput Alustan 11 Nancy Naisten Korkokenkiä Suhde T Jayjii Nahka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ribbon Nilkkalenkki Naisten Kengät Lolita Pumppuja Korkokenkiä Prinsessa Ruskea Makea wqCCZ

Nancy Jayjii Sandaalit Nahka Pumput Naisten 11 Nilkkalenkki Korkokenkiä Suhde T Alustan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Weenfashion Pu Pull Korkokenkiä Suljetun Kiinteä Toe Neliö pumppuihin Naisten kengät Punainen rUXwAqar

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Suhde Nilkkalenkki Korkokenkiä Jayjii 11 Naisten Nancy Nahka Alustan T Pumput ry

Amoonyfashion Jäljitelty Solki Punainen Naisten Korkokenkiä kengät Mokka Toe Suljettu Pyöreä Pumput Kiinteä r4qrwxC