Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw

Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw Sandaalit Nilkkalenkki Pumppu Musta Kengät Avokärkinen Ilta Kantapää Naiset Yooprettyz Korkean Slingback InC0xqXTw

Borrelioosi

Nilkkalenkki Kantapää Kengät Ilta Slingback Avokärkinen Sandaalit Naiset Musta Korkean Pumppu Yooprettyz Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkalenkki Slingback Musta Ilta Korkean Yooprettyz Naiset Pumppu Kantapää Avokärkinen Sandaalit Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Pumppu Slingback Avokärkinen Kengät Naiset Korkean Yooprettyz Ilta Musta Sandaalit Nilkkalenkki  

PunkitKoko Seksikäs Nahkaa Kesän Ruskea Sandaalit 35 väri Korkokengät Kengät Kevään Nilkan Ja Huomautti Tyylikäs Yq1Y6A7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Madden Tyttö Wendiee Tyttö Ratsastussaappaan Naisten Madden ZwrZqgO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ilta Naiset Slingback Kantapää Avokärkinen Kengät Pumppu Korkean Nilkkalenkki Yooprettyz Sandaalit Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Kengät Kantapää Sandaalit Ilta Nilkkalenkki Korkean Avokärkinen Pumppu Naiset Slingback Yooprettyz Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Musta Runollinen Pinkki Kenkä Boot Lisenssin Sitoa Halston Ja Naisten TSwtrqS

Kantapää Slingback Avokärkinen Pumppu Kengät Nilkkalenkki Ilta Yooprettyz Sandaalit Korkean Musta Naiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Graffiti Piikkikorko Alasti Koko Kengät Naiset Roman Punainen Naisellisissa 37 väri Huomautti Toe Korkokengät 1q1dpX

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Pumppu Avokärkinen Nilkkalenkki Sandaalit Korkean Ilta Slingback Naiset Kantapää Kengät Yooprettyz ry

Tulosta Naisten Korkokenkiä Uusi Strappy Käärme Brieten Peep Toe Osapuoli Sandaalit Mekko Nilkkalenkki Slingback q6qtH