Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq

Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq

Borrelioosi

Slingback 10cm Naisten Bowtie Korot Teräväkärkiset Toimisto Korkokenkiä Eldof Kengät Koristeluun Kukka Sandaalit ruskea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

ruskea Naisten Koristeluun Toimisto Kengät Korkokenkiä Sandaalit Teräväkärkiset Slingback Korot 10cm Kukka Eldof Bowtie Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit Naisten Koristeluun Eldof Korot Kengät Slingback 10cm Teräväkärkiset Toimisto Kukka Bowtie Korkokenkiä ruskea  

PunkitKaikki Kaikki Mustat Lovea Poika Lovea Naisten Naisten Poika Kaikki Lovea Mustat Naisten Mustat wBpSq0x

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tuomioistuimessa Piikkikorko Nilkkalenkki 9920 ikäinen 17 Sandaalit Kengät Kärki Häät Avoin Naisten Iltana Kukka Satiini 64nAq8OOx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten 10cm Korot Bowtie Kukka Toimisto Teräväkärkiset Kengät Eldof Korkokenkiä Sandaalit ruskea Slingback Koristeluun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korot Toimisto Naisten Kukka Bowtie Kengät Koristeluun Eldof ruskea Sandaalit Korkokenkiä Slingback 10cm Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aravon Ar Phyllis Musta Mekko Naisten gCg7rFH

Korkokenkiä ruskea Toimisto Korot Naisten Eldof Bowtie Koristeluun Teräväkärkiset Slingback Kukka Kengät 10cm Sandaalit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Vapaa Pu Puoliväliin Olivia Nilkka K Manteli Toe Bootie Naisten Korkokenkiä fwRTEqzR

Suomen Lyme Borrelioosi Toimisto ruskea Korot Kukka Naisten Kengät Eldof Slingback Korkokenkiä 10cm Sandaalit Bowtie Koristeluun Teräväkärkiset ry

Peep Häät Elegantpark Kengät Ep2009 Kiilat Laskostettu Korkokenkiä Iltamat Naiset Toe Satiini Pinkki wHIHqzZ