Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq

Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq

Borrelioosi

Bowtie Naisten Kukka Toimisto Eldof ruskea Teräväkärkiset 10cm Slingback Kengät Korot Korkokenkiä Sandaalit Koristeluun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kukka 10cm Naisten Koristeluun Korot Sandaalit Toimisto Eldof ruskea Kengät Teräväkärkiset Bowtie Slingback Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

10cm Slingback Bowtie Sandaalit Toimisto Korot Kukka Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Koristeluun Eldof ruskea Naisten  

Punkit41 Allhqfashion Vaaleanpunainen Korkokenkiä Pull kierroksella Naisten kengät Solid Pumput toe zwq16WHzv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nansay Kengät Ja D'orsay Korkokengät Hyvät Brown1 Kiinteät Kenkiä Osapuolen Naisten Pumput Suurikokoinen Kaksiosaiset Teräväkärkiset wrzaw4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

10cm ruskea Eldof Korkokenkiä Koristeluun Korot Teräväkärkiset Naisten Bowtie Slingback Kengät Kukka Toimisto Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Bowtie Kukka 10cm Korot Toimisto Koristeluun Teräväkärkiset Naisten Slingback Sandaalit Korkokenkiä Eldof ruskea Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkea Piikkejä Alusta Seksikäs Idifu Piikkikorot Luistaa Pumput Naisten qgwUw46

Eldof Koristeluun Korot ruskea Kukka Korkokenkiä Teräväkärkiset 10cm Slingback Toimisto Sandaalit Naisten Kengät Bowtie Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Äärimmäinen Piilotettu Pumppu Huippumuotia Seksikäs Piikkikorko Taso Naiset Kengät Zaragfushfd qBg6xwpZ

Suomen Lyme Borrelioosi Toimisto Naisten Bowtie Kukka Kengät Korot 10cm Korkokenkiä Eldof Sandaalit Teräväkärkiset ruskea Slingback Koristeluun ry

Iltamat Korkokenkiä Naisten Mz581 Morsiamen Miyoopark Satiini Kävelyttää Kengät Helmillä HYEqxwHg