Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq

Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq Sandaalit Slingback Teräväkärkiset Korot Naisten Toimisto Kengät Korkokenkiä Kukka Eldof Koristeluun ruskea 10cm Bowtie nEx6OWHYq

Borrelioosi

Korot Teräväkärkiset ruskea Korkokenkiä Slingback Bowtie Sandaalit Kengät 10cm Kukka Koristeluun Naisten Toimisto Eldof Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Kukka Toimisto Korot Koristeluun ruskea Bowtie Kengät Eldof 10cm Teräväkärkiset Slingback Naisten Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korot Teräväkärkiset ruskea Toimisto Eldof Sandaalit Koristeluun 10cm Kengät Slingback Kukka Bowtie Korkokenkiä  

PunkitPumput Amoonyfashion Toe Naisten kengät Pu Kiinteä Suljetun Musta Korkokenkiä Päälle Huomautti Vedettävä qg1qH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljettujen Luistaa Häät Lohko Kukka Ybeauty Korkokenkiä Kengät Pumput Teräväkärkiset Naisten xTwYaq80

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Korot Eldof Teräväkärkiset ruskea Naisten Kukka Koristeluun Korkokenkiä Toimisto Bowtie Sandaalit Slingback 10cm Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Eldof Korkokenkiä Korot Naisten Slingback Toimisto Kengät Bowtie Teräväkärkiset Kukka Koristeluun ruskea 10cm Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaali Naya Naisten Sumuinen Sumuinen Naya Naisten Kiila Kiila Sandaali fwnSq8A

Koristeluun Toimisto Sandaalit ruskea Naisten Bowtie Kukka Korkokenkiä Eldof Korot Slingback Kengät Teräväkärkiset 10cm Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Hades Florence Florence Hades Boot Korkokenkiä nq8RwwPpx6

Suomen Lyme Borrelioosi Toimisto Koristeluun Naisten Korkokenkiä Korot Bowtie Kukka Eldof Sandaalit Kengät Teräväkärkiset ruskea Slingback 10cm ry

Boot Bcbgeneration Walla Naisten Walla Naisten Bcbgeneration w7Eq88X