Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX

Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX

Borrelioosi

Naiset Morsiamen Kengät Mekko Satiini Toe Sarahbridal Kristalli Peep Häät Korkokenkiä Pinkki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Häät Peep Morsiamen Pinkki Korkokenkiä Kristalli Mekko Kengät Naiset Sarahbridal Satiini Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Morsiamen Mekko Pinkki Kristalli Sarahbridal Peep Naiset Kengät Satiini Häät Toe Korkokenkiä  

PunkitToimistossa Patry Valkoinen Mekko Korkokenkiä Eldof Pumput Patentti Mukavuutta 8cm Naisten Häät qBvnaaCEWc

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Naisten Violetti 7 Us Kärki Valikoituja B m Himmeä Pu Lehmän Kierroksella Amoonyfashion Suljetun Värejä Nahkaa Korkokenkiä zqwd77O

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kristalli Toe Naiset Pinkki Sarahbridal Korkokenkiä Häät Morsiamen Kengät Mekko Satiini Peep Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kristalli Satiini Morsiamen Mekko Toe Peep Pinkki Kengät Häät Korkokenkiä Sarahbridal Naiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Naisten Miellyttäjä 3002 Miellyttäjä Jämäkkä Miellyttäjä 3002 Jämäkkä Boot Naisten Boot 3002 Boot Jämäkkä Miellyttäjä nnrPWU4

Sarahbridal Häät Pinkki Korkokenkiä Kristalli Mekko Peep Toe Satiini Naiset Morsiamen Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

5 6cm 6 Puna Seksikäs Mustat Avokkaat Työtä Snfgoij Nainen 39 Muoti Uk eu Häät Korkokengät pzCxqp6UwO

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Häät Satiini Kristalli Morsiamen Toe Peep Mekko Korkokenkiä Sarahbridal Naiset Pinkki ry

Kengät F out 70 Korkokenkiä Cut Avokkaat Nahka Naisten Silmä Teräväkärkiset pqOUE