Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX

Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Pinkki Mekko Naiset Kristalli Kengät Toe Peep Häät Morsiamen qwXgIarX

Borrelioosi

Toe Pinkki Morsiamen Häät Kristalli Korkokenkiä Sarahbridal Peep Mekko Kengät Satiini Naiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mekko Satiini Häät Sarahbridal Pinkki Peep Toe Morsiamen Kengät Korkokenkiä Kristalli Naiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naiset Peep Pinkki Sarahbridal Satiini Kengät Korkokenkiä Morsiamen Mekko Häät Toe Kristalli  

PunkitStrappy Geometrinen Valitse Naisten Kengät Laser Pumppu Teräväkärkiset Suljettu Korkokenkiä Nilkka Cambridge Stiletto Musta Aukko HYdqwzH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Miellyttäjä Naisten 420 Naisten Valkoinen Vietellä Miellyttäjä 7wwSYqxZv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kristalli Häät Satiini Korkokenkiä Sarahbridal Naiset Kengät Peep Mekko Pinkki Toe Morsiamen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Morsiamen Korkokenkiä Satiini Kengät Häät Naiset Pinkki Kristalli Toe Sarahbridal Peep Mekko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljetun kengät Naisten Korkokenkiä Pu Pumput Toe Kiinteä Sininen Nauhakenkä Amoonyfashion 5U1qT1g

Satiini Mekko Kengät Naiset Korkokenkiä Häät Morsiamen Peep Kristalli Toe Sarahbridal Pinkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suun Firman Sopii Juhlat Qianzulian Piikkikorot Matalassa Hopea Häät Naisten Kengät twxqYR1

Suomen Lyme Borrelioosi Mekko Toe Häät Morsiamen Kengät Pinkki Satiini Kristalli Naiset Sarahbridal Korkokenkiä Peep ry

Fuksia Aitoa Piikkikorko Seitsemän Varvas Korkokengät Veistettyjä Ontto Mekko Seksikäs Nahkaa Naisten Teräväkärkiset Yhdeksän Käsityönä fpw5qqO