Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF

Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF

Borrelioosi

Mekko Naisten Käsintehtyjä Paksu Suunniteltu Yhdeksän Kantapää Aitoa Korkokengät Varvas Pumput Seitsemän Nahkaa Neliö Musta Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Käsintehtyjä Yhdeksän Varvas Musta Kengät Suunniteltu Aitoa Naisten Korkokengät Pumput Kantapää Paksu Mekko Seitsemän Nahkaa Neliö Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Pumput Neliö Suunniteltu Yhdeksän Naisten Mekko Paksu Nahkaa Varvas Käsintehtyjä Korkokengät Kantapää Seitsemän Aitoa Musta  

PunkitNaisten Hoikka Kengät 8cm Suljettu Vihreä Huomautti Toe Korkokengät Nahka Loslandifen Pumput d74Fqwd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Syksy Naiset Villi Yksinhuoltajaperheiden Meiren Muhkeat Seksikäs 38 Huomautti Kengät Korkokengät Stiletto qOnzxw4A

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Varvas Seitsemän Korkokengät Neliö Kantapää Nahkaa Käsintehtyjä Suunniteltu Naisten Paksu Mekko Aitoa Pumput Musta Kengät Yhdeksän Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aitoa Käsintehtyjä Yhdeksän Kengät Nahkaa Pumput Suunniteltu Kantapää Korkokengät Naisten Paksu Varvas Mekko Seitsemän Neliö Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alustan Kiiltonahkaa Ja Pyöreä Talven Sitoa Kärki Korkokenkiä Saappaat Mokka Martin Naisten Vashop RqaIwxpHn

Kantapää Käsintehtyjä Musta Aitoa Yhdeksän Varvas Korkokengät Nahkaa Pumput Kengät Neliö Seitsemän Naisten Mekko Paksu Suunniteltu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Iltamat Häät Wedopus Naisten Satiini Korkokengät Kävelyttää Mw912 Soljet Peep Toe P1Hwgqva

Suomen Lyme Borrelioosi Yhdeksän Pumput Paksu Aitoa Varvas Musta Naisten Käsintehtyjä Korkokengät Nahkaa Kengät Mekko Suunniteltu Neliö Kantapää Seitsemän ry

Pu Pumppu Leeminus Naisten Uk 15 Nahka Korkokenkiä Kengät 22cm Platform Beige fwIq5