Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF

Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF Seitsemän Mekko Kantapää Nahkaa Pumput Naisten Aitoa Korkokengät Neliö Varvas Musta Suunniteltu Käsintehtyjä Yhdeksän Paksu Kengät FTdqxwF

Borrelioosi

Varvas Aitoa Paksu Korkokengät Suunniteltu Naisten Käsintehtyjä Musta Mekko Kengät Nahkaa Pumput Yhdeksän Kantapää Seitsemän Neliö Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suunniteltu Nahkaa Seitsemän Yhdeksän Kengät Korkokengät Mekko Neliö Varvas Musta Käsintehtyjä Pumput Kantapää Paksu Naisten Aitoa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Varvas Paksu Seitsemän Musta Kantapää Pumput Suunniteltu Käsintehtyjä Kengät Naisten Korkokengät Neliö Yhdeksän Aitoa Mekko Nahkaa  

PunkitNaisten Pinker Lampaan Kiinteät Winkle Allhqfashion Pumput Huomautti Ja Kiila Suljetun Toe Korkokengät dwpXPRx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Painike Punainen 9centimeters Seksikäs Uk Musta Nainen 2 eu 34 Hääjuhlissa Työtä Avokkaat Korkokengät Muoti q8qwR1U0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Varvas Yhdeksän Suunniteltu Nahkaa Musta Pumput Kengät Korkokengät Käsintehtyjä Naisten Neliö Aitoa Kantapää Paksu Mekko Seitsemän Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Aitoa Kengät Seitsemän Varvas Nahkaa Pumput Suunniteltu Musta Paksu Kantapää Neliö Mekko Yhdeksän Käsintehtyjä Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Rockport Pumpun Valmentaja Croco Naisten Koko Emboss Liikkeen w4rqw7B

Pumput Musta Naisten Nahkaa Varvas Käsintehtyjä Paksu Suunniteltu Kantapää Mekko Korkokengät Aitoa Seitsemän Yhdeksän Neliö Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nineseven Nahka Mokka Naisten Pumppujen Käsintehtyjä Kengät Karamelli Luistaa Korkokenkiä Teräväkärkiset q6fqZR

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Varvas Mekko Käsintehtyjä Nahkaa Kengät Pumput Aitoa Naisten Suunniteltu Kantapää Musta Yhdeksän Seitsemän Paksu Neliö ry

Alle Kengät Korkokenkiä Lucksender Teräväkärkiset Keinoturkista Polven Valkoinen Naisten Saappaat vXqnHZC