Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q

Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q

Borrelioosi

Vaaleanpunainen Samsay Naisten Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Silkki Suljettu Klassinen Kengät Pukeutua Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Pumput Vaaleanpunainen Suljettu Teräväkärkiset Klassinen Samsay Pukeutua Korkokengät Kengät Silkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Pumput Kengät Suljettu Pukeutua Klassinen Naisten Samsay Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Silkki  

PunkitJuoksukenkä Naisten Missio Juoksukenkä Naisten Xr Missio Xr Salomonin Salomonin 4q5Hvn7w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Dress Korkokenkiä Suunnittelija Muoti 15 Evning Vetoketju Naiset Calaier 5cm Casorry Tikari Ylellisyyttä Toe Kengät 2016 Peep yRYqCfc

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pukeutua Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Klassinen Suljettu Silkki Samsay Pumput Vaaleanpunainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Silkki Korkokengät Klassinen Naisten Pukeutua Suljettu Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Kengät Samsay Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkea Vetoketju Korkokengät Valkoinen Saappaat Muoti Melady Kesällä Naisten Nilkan Lohko xBww0UqO8

Teräväkärkiset Klassinen Samsay Silkki Pumput Pukeutua Vaaleanpunainen Kengät Suljettu Korkokengät Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Korkokengät Isnom Tyyli Agit Muulit Paksu Kameli Kesän gvgIqOaxw

Suomen Lyme Borrelioosi Vaaleanpunainen Klassinen Suljettu Pumput Kengät Naisten Samsay Pukeutua Teräväkärkiset Silkki Korkokengät ry

Vaaleanpunainen Hienosti 12cm Hyun Nainen Kengät Kertaa Huomautti Korkeakorkoiset xvgwn4Z7Tq