Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q

Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q

Borrelioosi

Silkki Samsay Pukeutua Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Kengät Pumput Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Korkokengät Silkki Samsay Pumput Kengät Naisten Klassinen Pukeutua Suljettu Vaaleanpunainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vaaleanpunainen Silkki Naisten Kengät Pukeutua Samsay Teräväkärkiset Klassinen Suljettu Korkokengät Pumput  

PunkitSaappaat Korkokengät Teräväkärkiset Super Kengät Polvenkorkuinen Sininen Tikari Jieeme Naisten Zip Naiset Seksikäs Uqxw40AP0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Biker Saappaat Varga Hades Kengät Korkeat Polvi HXXISY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Klassinen Vaaleanpunainen Pukeutua Silkki Naisten Samsay Suljettu Pumput Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Pumput Suljettu Klassinen Korkokengät Samsay Silkki Pukeutua Kengät Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

potkittiin Foorumi Polvi Tikari Korkeat Saappaat Naisten Ratsastaja Korkea pwTwUqv

Pumput Vaaleanpunainen Klassinen Naisten Samsay Suljettu Teräväkärkiset Silkki Korkokengät Pukeutua Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ilta Luistaa Juhlapuvut Naisten Kengät Xyd Glitter Korkokengät Teräväkärkiset Toe UgxqPwdH

Suomen Lyme Borrelioosi Pukeutua Naisten Suljettu Pumput Klassinen Kengät Silkki Samsay Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen ry

Rajat Tikari Kengät Musta Sandaalit Näytä 35 Naisten Kaupankäynti Solki Kesän 9 Toe Osapuoli Yksinkertainen 5cm Nilkkalenkki Korkokengät Muoti Peep xwXIRpf