Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q

Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q Silkki Klassinen Suljettu Teräväkärkiset Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Samsay Pumput Pukeutua Kengät 1YwOT7q

Borrelioosi

Samsay Silkki Teräväkärkiset Pukeutua Kengät Pumput Klassinen Vaaleanpunainen Suljettu Korkokengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Samsay Vaaleanpunainen Pukeutua Teräväkärkiset Klassinen Naisten Pumput Kengät Korkokengät Suljettu Silkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Samsay Teräväkärkiset Suljettu Vaaleanpunainen Pukeutua Naisten Klassinen Pumput Silkki Kengät  

PunkitToe Neliö Puolivälissä Paksu Kengät Naisten Sininen Nauhalliset ajan Vapaa Kantapää Korkokenkiä Pumput Alusta Mekko Giy Luistaa gxq180Rfwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Harmaa Mukava Suosittu Suuri Yksinkertainen Solki 33 Kenkiä Nainen Stewart 43 Koko Naiset Beverly Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Pumput qg4aT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Pumput Suljettu Silkki Samsay Klassinen Vaaleanpunainen Naisten Kengät Korkokengät Pukeutua Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Kengät Silkki Vaaleanpunainen Klassinen Pukeutua Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Samsay Suljettu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Laahustaa Baylor Betsey Johnson Boot pBOPPf

Vaaleanpunainen Pukeutua Suljettu Pumput Kengät Klassinen Silkki Teräväkärkiset Samsay Korkokengät Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Boot Chelsea Naisten Naisten Boot Boot Chelsea Chelsea Työtä Työtä Työtä Chelsea Naisten Työtä Stetson Stetson Stetson Stetson 5YwAI5

Suomen Lyme Borrelioosi Klassinen Kengät Pukeutua Naisten Vaaleanpunainen Suljettu Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Silkki Samsay ry

Luu 7 B 5 Aldo Jolivet Pumppu Naisten Meille aBxOwq8