Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6

Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6 Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6 Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6 Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6 Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6 Silmukkaverkkoja Kenkä Korkokenkiä Pumppu Punainen Minivog pXH6dwq6

Borrelioosi

Kenkä Punainen Silmukkaverkkoja Korkokenkiä Minivog Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Punainen Pumppu Kenkä Silmukkaverkkoja Korkokenkiä Minivog Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Silmukkaverkkoja Minivog Punainen Korkokenkiä Kenkä Pumppu  

PunkitStrap By Marvel Mekko Dress Pumpun Pink Adams Naisten Sandal Perus Sandaali J Heel Vaaleanpunainen High Low Nilkkalenkki Wedding Häihin Ankle Basic Alhainen Party Pump Womens Korkokenkiä 7S5qPf1g

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Miuincy Huomautti Naisten Korkokenkiä Musta Luistaa Tikari Seksikäs Kengät Pumput Suljettu Perus Häihin Toe frzCwxdqnr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Minivog Punainen Korkokenkiä Pumppu Silmukkaverkkoja Kenkä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Punainen Minivog Kenkä Pumppu Silmukkaverkkoja Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiila Color1 Interestprint Kukka Värikäs Naisten Nousi Polkupyörän Korkokenkiä Aztec Graafinen Pumput Pattern Geometrian Kengät OWyEnRqaW

Punainen Silmukkaverkkoja Pumppu Minivog Kenkä Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Selkeä Sitoa Ccbubble Kengät Nilkkurit 2018 Naisten Keltainen Korkokengät 8wwqxFHg

Suomen Lyme Borrelioosi Minivog Kenkä Pumppu Silmukkaverkkoja Korkokenkiä Punainen ry

Suljetun Naisten Pull Ympäri Korkokenkiä kengät Kiinteä Musta pumppuihin Toe Kiiltonahkaa Weipoot w7BqaEBg