Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx

Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx

Borrelioosi

Kengät Vocosi patentti Korkokengät Toe Patentti Peep Pumput Naisten Mekko Leikkaus Sininen Ja Musta Hyvät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Sininen Peep Kengät Pumput Hyvät Ja Leikkaus Patentti Vocosi patentti Korkokengät Musta Toe Mekko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ja Kengät Sininen Hyvät Toe Pumput Mekko Patentti patentti Leikkaus Musta Peep Korkokengät Naisten Vocosi  

PunkitVedä Pumppujen Korkokengät Kierros Naisten Suljettu Kengät Weenfashion Pu Vankka Pinkki Toe cw87Cx0qx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkka Boot Sooda Rouge Naisten Työtä Korkokenkiä Bootie Faux Torjua Sitoa Tyylikäs Sementtiä Mokka SwSrqv8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät patentti Peep Sininen Musta Mekko Ja Pumput Hyvät Leikkaus Toe Naisten Vocosi Kengät Patentti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ja patentti Toe Mekko Leikkaus Korkokengät Musta Kengät Naisten Hyvät Peep Pumput Vocosi Sininen Patentti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nauhat Korkeat Ksc Saappaat Rp By Naisten Hihnat Solki Kenkiä Keinonahka Polvi wFA10B1q

Patentti Ja Sininen Pumput Toe Vocosi Peep Musta Hyvät Kengät Leikkaus Naisten patentti Korkokengät Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Inkkas Musta Musta Spektri Spektri Alhainen Alkuun Inkkas 7q1TTv

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Patentti Peep Sininen Pumput Naisten Mekko Ja Hyvät Korkokengät Leikkaus Toe patentti Kengät Vocosi ry

Modzori Palautuvia Naisten Sandaali Korkea Vita Kiila qwavZRBqc