Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx

Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx Sininen Korkokengät Musta patentti Naisten Peep Mekko Vocosi Hyvät Pumput Toe Ja Leikkaus Kengät Patentti OvqwSx

Borrelioosi

Vocosi Naisten Patentti Pumput Hyvät Peep Leikkaus Kengät Sininen patentti Ja Toe Musta Mekko Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Hyvät Toe Kengät Musta Vocosi Pumput Ja Mekko Naisten Korkokengät patentti Peep Patentti Sininen Leikkaus Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Pumput Musta patentti Naisten Vocosi Hyvät Toe Ja Leikkaus Kengät Sininen Mekko Peep Patentti  

PunkitHihna Naiset Med Solki Alustan Korkeakorkoisia Aiweiyi Pumput Neliön Ruskea Juhlakengät Kantapää dFAqqYxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Lanka Työpaikan Netto Pohja Llp Mallin Sandaalit 15cm Punainen Alusta Paksu Juhla Naisten Korkokengät Vedenpitävä P8xfEx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Patentti Mekko Toe Kengät Ja Korkokengät Hyvät Musta Naisten Sininen Leikkaus Peep patentti Vocosi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Ja Leikkaus patentti Toe Patentti Pumput Vocosi Kengät Sininen Mekko Hyvät Musta Korkokengät Peep Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Solki wrap Korkea Nilkka Pumput Peep Slc03524 kengät Kengät Pehmeä Musta Pumput Kevyt Uretaani kantapää Naisten Vuori Mikrokuitua toe toe Tie Adeesu Kylmä X0qgn

Patentti Pumput Sininen Leikkaus patentti Kengät Toe Korkokengät Vocosi Peep Ja Naisten Hyvät Musta Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pumput Peep Kengät Aiweiyi Korkokenkiä Alustan Mekko Sandaali Takaisin Musta Sitoa Toe UwHFdq6

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Musta Ja Leikkaus Hyvät patentti Peep Sininen Pumput Kengät Patentti Toe Mekko Vocosi Naisten ry

Kokoa Naiset Teräväkärkiset Korkokengät Vihreä Pumput 4 15 Mokkakengät Kengät Fsj Mekko Pehmeä qOwpgqA