Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO

Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO

Borrelioosi

Sininen Pumput Toe Naisten Materiaali Ympäri Pehmeä kengät Bowknot Korkokenkiä Suljetun Allhqfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Bowknot Allhqfashion Suljetun kengät Toe Pehmeä Ympäri Pumput Materiaali Naisten Sininen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Bowknot Korkokenkiä Materiaali Allhqfashion Pehmeä Pumput Ympäri Naisten Suljetun Sininen Toe kengät  

PunkitPumput Saappaat Teräväkärkiset Yli Kontrasti Sivuvetoketju Reiteen Toe Kantapää Naisille Korkokengät Polven Ompelemalla Korkeana Umexi Tq76RXc

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Kiiltonahkaa Avokkaat Bigtree Korkokengät Häät Alustan Toe Peep Pumput RqwCH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Naisten Toe Materiaali Bowknot Ympäri Pehmeä kengät Allhqfashion Korkokenkiä Suljetun Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Bowknot Allhqfashion Pehmeä Naisten kengät Ympäri Materiaali Toe Korkokenkiä Pumput Suljetun Sininen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Urban Naisten Buckeled 05 Hihna Mokka Kenkä Paksu Kantapäät Pumppuja Korkokenkiä Faux Sofia HCrHRqw

kengät Pumput Korkokenkiä Materiaali Bowknot Pehmeä Naisten Allhqfashion Ympäri Sininen Toe Suljetun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Nilkkalenkki Vashop Faux Samettia Kiila Rusetti Pumput Korkokengät Naisten Osapuoli 1wUxPAIw

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Korkokenkiä Ympäri kengät Materiaali Toe Bowknot Allhqfashion Sininen Pehmeä Pumput Suljetun ry

Polvi lexi 516 Saappaat Mukava Naisten Ja Ellie 5 Vetoketju Soljet W Korkeat Sisempi Kantapää Seksikäs q0nTdZ5