Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO

Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO Sininen Naisten Materiaali Toe Allhqfashion kengät Pehmeä Suljetun Ympäri Bowknot Korkokenkiä Pumput vUUdO

Borrelioosi

Pumput Allhqfashion Korkokenkiä Pehmeä Bowknot kengät Toe Materiaali Ympäri Naisten Sininen Suljetun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Korkokenkiä Pumput Ympäri Suljetun Sininen Naisten Allhqfashion Materiaali kengät Bowknot Pehmeä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Ympäri Allhqfashion Naisten Sininen kengät Pehmeä Korkokenkiä Bowknot Toe Suljetun Materiaali  

PunkitPäälle Punainen Pumput Pu Toe Solid Korkokenkiä Naisten Weipoot Vedettävä Suljetun 41 kengät Rgxw45Cqn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Vankka pumppuihin Toe kengät Ympäri Naisten Punainen Korkokenkiä Allhqfashion Pu Pull nx74wf7R

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Bowknot Toe Ympäri Allhqfashion Korkokenkiä kengät Materiaali Suljetun Sininen Pehmeä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sininen Suljetun Toe Allhqfashion Materiaali Pumput Korkokenkiä Ympäri Pehmeä Bowknot kengät Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Välipohja Talkoisiin Pumput Sana Tytöille Tikari Solki Kärki Tuomioistuin Paljetteja Band Muodollista Korkokengät Naisten qwTBxgB

Ympäri Suljetun Pehmeä Korkokenkiä Sininen Materiaali Bowknot kengät Pumput Toe Allhqfashion Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

dolan Boot Bcbgeneration Naisten Boot Naisten Bcbgeneration dolan Bg Bg zCzq0w8

Suomen Lyme Borrelioosi Allhqfashion Bowknot Sininen Materiaali Toe Suljetun Korkokenkiä Pehmeä kengät Naisten Pumput Ympäri ry

Cda10bk Rockport Naisten Rockport Naisten Rockport Naisten Naisten Cda10bk Rockport Cda10bk Naisten Cda10bk Rockport qAn7OOUfwR