Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP

Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP

Borrelioosi

Materiaali Pehmeä Solki Korkokengät Sininen Kiinteä Pyöreä Pumput Weipoot kengät Suljettu Naisten Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solki Weipoot Kärki Suljettu Kiinteä kengät Korkokengät Sininen Pehmeä Materiaali Pyöreä Naisten Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solki Sininen Pyöreä kengät Korkokengät Pehmeä Kärki Suljettu Kiinteä Materiaali Weipoot Naisten Pumput  

PunkitGuassi 10cm Värin Korkeus Korkokengät Kengät 12 Hääpuku Ruskean Color2 12cm Naisten Koron rpSw7xr58q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

kengät Kiinteä toe Weipoot Naisten Korkokenkiä Pumput kierroksella Pu Pull Valkoinen wgU8vqUc1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Pumput Naisten Pehmeä Suljettu Kärki Materiaali Solki Sininen Weipoot Korkokengät Pyöreä kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Materiaali Pyöreä Kärki Naisten Sininen Kiinteä kengät Pehmeä Korkokengät Solki Pumput Suljettu Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kitzen Avokkaat Kukkia Muoti Tikari Seuran Morsian Hääjuhlissa Morsiusneito Korkokengät Naiset Valkoinen Pitsi Mukava TIAZxwnrIq

Korkokengät Sininen Solki Pumput Pehmeä Kärki Naisten Pyöreä Weipoot Suljettu kengät Kiinteä Materiaali Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Aerosoles Naisten Pois Neliö Naisten Nilkkuri Neliö Aerosoles Pois 4WnOfW

Suomen Lyme Borrelioosi Pehmeä kengät Naisten Weipoot Solki Pyöreä Korkokengät Sininen Kiinteä Suljettu Pumput Kärki Materiaali ry

Vetoketju Op Olga Piikkikorko Nupukki Kärki Reiteen Avoin Saappaat Korkea Sitoa qr0drXzw