Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP

Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP Sininen Naisten Suljettu Pehmeä Kärki Pumput Korkokengät kengät Pyöreä Materiaali Kiinteä Solki Weipoot P5dqwIP

Borrelioosi

Kiinteä Weipoot Pyöreä Pehmeä Korkokengät Naisten kengät Sininen Materiaali Solki Suljettu Pumput Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sininen Pehmeä Naisten Pyöreä Suljettu Solki kengät Korkokengät Pumput Kärki Weipoot Kiinteä Materiaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solki Kiinteä kengät Weipoot Naisten Pyöreä Korkokengät Materiaali Kärki Pehmeä Pumput Suljettu Sininen  

PunkitPyöreän Suljetun Pu Pumput Naisten Korkokengät kengät Toe Valkoinen Pitsi Amoonyfashion Solid xaEAt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Miellyttäjä Mekko Pumppu B Sexy26 Patenttia Musta Naisten Aqq8w7xRZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljettu Pehmeä Kiinteä Naisten Solki Pumput Korkokengät Materiaali Kärki Sininen Weipoot kengät Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiinteä Pyöreä Korkokengät kengät Solki Kärki Materiaali Naisten Weipoot Suljettu Pehmeä Pumput Sininen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Eks Yksivärinen Korkokengät Friees Ohut Perus Nude Häihin Mekko patentti Pumput Kengät Naisten tr4w1qXr

kengät Pehmeä Korkokengät Kiinteä Sininen Pyöreä Weipoot Pumput Suljettu Naisten Materiaali Kärki Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapää 38 Erittäin 46 Pumppu Korkea 5 A Naiset Us9 Sandaalit Punainen eur40 14 Korokekenkien vw7xRR

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Kiinteä Materiaali Kärki Weipoot Sininen Solki Pumput Suljettu Pehmeä Pyöreä Naisten Korkokengät ry

Vedettävä Toe Pumput Naisten Vankka Valkoinen Kengät Suljetun Amoonyfashion Pu Kierroksella Korkokengät Yqfx8WtP