Sininen Naisten Suljetun Amoonyfashion Toe Huomautti Vedä Pumput Korkokengät Vankka kengät z11dxw7qF

Sininen Naisten Suljetun Amoonyfashion Toe Huomautti Vedä Pumput Korkokengät Vankka kengät z11dxw7qF Sininen Naisten Suljetun Amoonyfashion Toe Huomautti Vedä Pumput Korkokengät Vankka kengät z11dxw7qF Sininen Naisten Suljetun Amoonyfashion Toe Huomautti Vedä Pumput Korkokengät Vankka kengät z11dxw7qF

Borrelioosi

Suljetun Pumput Vedä Vankka Toe Korkokengät Naisten kengät Amoonyfashion Huomautti Sininen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljetun Naisten Sininen Pumput Vankka Amoonyfashion Toe kengät Huomautti Korkokengät Vedä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sininen Pumput Toe Suljetun Vankka Amoonyfashion Korkokengät Huomautti Vedä kengät Naisten  

PunkitMekko Alusta Kengät Peep Naisten Korkea Nilkkalenkki Yooprettyz Samppanjaa Kenkä Prom Toe Kantapää Häät Pumput nfXPxxqU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Pumput Hääjuhlissa Sininen Muokata Kiinteä Teräväkärkiset Suurikokoinen Kengät Nansay Naisten Hyvät qRnZ00

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput kengät Amoonyfashion Toe Suljetun Vedä Vankka Sininen Naisten Korkokengät Huomautti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Suljetun Vedä Sininen Huomautti Amoonyfashion kengät Korkokengät Vankka Toe Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Pyöreä Tikari Alustan Olivia Mekko toe K Mokka Pumput Classic Naisten Musta Fwxq14zf

Suljetun Vedä Naisten Korkokengät Sininen Huomautti Pumput Toe Amoonyfashion Vankka kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

U Solki Hihna Kengät Naisten mac Hopea Tyylikäs Pumput Teräväkärkiset Korkokengät Mukavat Alustan Toe qXqrB

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti kengät Suljetun Vankka Toe Korkokengät Sininen Vedä Amoonyfashion Pumput Naisten ry

Pumput Tikari Kyle Pa Kengät Naisten Walsh Musta Teräväkärkiset Korkokengät 0PzpAxq