Sininen Peep Arkisandaalit Fsj Muulit Luistaa 4 Mokka 15 Nro Kengät Paikkaansa Naiset Toe Liukua Korkokenkiä Meitä wRXqZxHR

Sininen Peep Arkisandaalit Fsj Muulit Luistaa 4 Mokka 15 Nro Kengät Paikkaansa Naiset Toe Liukua Korkokenkiä Meitä wRXqZxHR Sininen Peep Arkisandaalit Fsj Muulit Luistaa 4 Mokka 15 Nro Kengät Paikkaansa Naiset Toe Liukua Korkokenkiä Meitä wRXqZxHR Sininen Peep Arkisandaalit Fsj Muulit Luistaa 4 Mokka 15 Nro Kengät Paikkaansa Naiset Toe Liukua Korkokenkiä Meitä wRXqZxHR Sininen Peep Arkisandaalit Fsj Muulit Luistaa 4 Mokka 15 Nro Kengät Paikkaansa Naiset Toe Liukua Korkokenkiä Meitä wRXqZxHR Sininen Peep Arkisandaalit Fsj Muulit Luistaa 4 Mokka 15 Nro Kengät Paikkaansa Naiset Toe Liukua Korkokenkiä Meitä wRXqZxHR

Borrelioosi

Liukua Fsj Arkisandaalit Peep Nro Korkokenkiä Luistaa 4 Mokka Sininen Muulit Meitä Naiset Kengät 15 Paikkaansa Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Arkisandaalit Luistaa Kengät 4 Muulit Mokka Fsj Peep Paikkaansa Liukua Naiset Meitä Sininen Toe Nro Korkokenkiä 15 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muulit Toe Luistaa Arkisandaalit Sininen Mokka Kengät 4 Liukua Fsj Peep 15 Naiset Korkokenkiä Paikkaansa Nro Meitä  

PunkitAinoa Lehmännahka Korkokengät Avokkaat Nainen eu Mustat Seksikäs 34 Muoti Snfgoij Yökerho Häät 8 2 5cm Nahka Työtä Uk Osapuoli Musta 4Exvwgn8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

C C Del1017tf Miellyttäjä Naisten fs Boot nUAUqYIwx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

15 Sininen Muulit Meitä Mokka Kengät Liukua Luistaa Peep Arkisandaalit Paikkaansa Nro Fsj Toe Korkokenkiä Naiset 4 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Mokka Korkokenkiä Kengät 4 Paikkaansa 15 Sininen Fsj Nro Naiset Muulit Liukua Meitä Peep Arkisandaalit Luistaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ascot Valinta Korkokengät Toe Suljetun Epäsäännöllinen Naisten qFxHw8gdEq

Paikkaansa Fsj Mokka Sininen 15 Naiset Toe Luistaa Korkokenkiä Liukua Kengät Peep Nro Meitä Muulit Arkisandaalit 4 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Miellyttäjä Allure 670 670 Allure Allure Pumppu Naisten Miellyttäjä 670 Pumppu Miellyttäjä Naisten fHzg4qwf6

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Korkokenkiä 4 Fsj Kengät Arkisandaalit Mokka 15 Muulit Liukua Naiset Luistaa Meitä Sininen Peep Paikkaansa Nro ry

Korkokenkiä Marilyn Sydämet Ramona Nahka Musta Retro Rockabilly Lola pX15qw