Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE

Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE

Borrelioosi

Sininen Korkokengät Kengät Naisten Toimisto Muoti Luistaa Mekko Tilkkutäkki Teräväkärkiset Pumppujen Ydn Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toimisto Teräväkärkiset Luistaa Pumppujen Kengät Korkokenkiä Tilkkutäkki Naisten Korkokengät Muoti Sininen Mekko Ydn Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Tilkkutäkki Sininen Naisten Korkokenkiä Luistaa Korkokengät Muoti Ydn Toimisto Kengät Pumppujen Teräväkärkiset  

Punkit34 Naisista Naisten B Lcky Meistä Häät Seksikäs m Korkokenkiä harmaa Mokka Huomautti Klassinen Korkokengät Toe Kengät 3 wqwaxAf4P

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ontto m 36 pronssi Paljetit Lcky Kesän Meistä Naisista Naisten Kengät Seksikäs 5 Korkokengät B Teräväkärkiset 880S7wzq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mekko Pumppujen Muoti Kengät Naisten Korkokengät Luistaa Tilkkutäkki Ydn Teräväkärkiset Korkokenkiä Sininen Toimisto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toimisto Teräväkärkiset Muoti Korkokenkiä Pumppujen Ydn Korkokengät Mekko Sininen Tilkkutäkki Naisten Luistaa Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Isommaksi Nansay hihna Pumput Tikari Korkokengät Kengät Punainen So Naisten hihna T Kierroksella Taivas Toe SSr6q5fw

Korkokengät Teräväkärkiset Ydn Mekko Tilkkutäkki Toimisto Luistaa Pumppujen Kengät Sininen Naisten Muoti Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Laivasto Pukeutuminen Luopua Uusi Easy Naisten Street tqnXH

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Mekko Kengät Toimisto Ydn Korkokengät Tilkkutäkki Sininen Muoti Pumppujen Luistaa Naisten Korkokenkiä ry

Party Lf80629 Osoittavat Alustan Club Tulosta Luun Violetti Kallo Nousi Peeptoe Kantapää Pumput Tarina 8rq81wP