Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE

Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE Sininen Teräväkärkiset Kengät Mekko Korkokenkiä Muoti Ydn Luistaa Tilkkutäkki Toimisto Pumppujen Naisten Korkokengät RZqPnwxE

Borrelioosi

Tilkkutäkki Muoti Naisten Korkokengät Luistaa Ydn Mekko Sininen Pumppujen Teräväkärkiset Kengät Toimisto Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Luistaa Muoti Ydn Tilkkutäkki Mekko Pumppujen Kengät Toimisto Naisten Korkokenkiä Sininen Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokenkiä Mekko Sininen Luistaa Korkokengät Teräväkärkiset Ydn Pumppujen Muoti Kengät Tilkkutäkki Toimisto  

PunkitToe Weipoot Pumput Korkokengät Vankka Kierros Violetti kengät Solki Suljettu Naisten Pu 8PUqPxtwYr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Varvas Pyöreä Naisten Kengät Työpaikalla Piikkikorot Ybeauty Korkokenkiä B punainen Pu Pumput Pukeutua Luistaa Sandaalit qwxRq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mekko Tilkkutäkki Pumppujen Sininen Kengät Naisten Luistaa Teräväkärkiset Ydn Toimisto Korkokenkiä Muoti Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Luistaa Teräväkärkiset Mekko Ydn Pumppujen Sininen Tilkkutäkki Korkokengät Kengät Muoti Toimisto Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tanssikengät Jm01 Naisten Kesällä Toe Mekko Kaksiosainen Suljettu Häihin Musta Teräväkärkiset Pumppu Tikari Pu Nilkkalenkki vHwWvZq

Kengät Korkokenkiä Mekko Muoti Toimisto Luistaa Teräväkärkiset Pumppujen Naisten Korkokengät Ydn Sininen Tilkkutäkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suljetun Solid Toe Naisten Mokka Päälle Pinkki Weipoot Pumput Kierroksella Jäljitelty Vedettävä kengät Korkokenkiä nYazSwq6

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Ydn Kengät Naisten Mekko Korkokengät Teräväkärkiset Luistaa Muoti Pumppujen Sininen Tilkkutäkki Toimisto ry

Nilkkuri Bootie Monivärisiä Tarina Kalanruodon Korkokenkiä Osoittavat Alustan Stiletto Musta Lf30313 Naisten aqR4xH