Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5

Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5 Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5

Borrelioosi

Musta Saappaat Naisten Martin Paksu Lucksender Short Sitoa Korkokenkiä Alusta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Saappaat Martin Alusta Sitoa Naisten Short Lucksender Musta Paksu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Saappaat Sitoa Martin Alusta Lucksender Korkokenkiä Naisten Short Paksu Musta  

PunkitPumpun Monivärinen Kenkä Glitter Ollio Naisten Violetti Korkokenkiä qAOwSfnF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Ilta Toe Morsiamen Violetti Korkokenkiä Peep Hääjuhlissa 6041 Kengät Fanciest Naisten Kristalli 02 R5XxwX8q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Martin Sitoa Short Lucksender Korkokenkiä Paksu Naisten Musta Alusta Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Saappaat Korkokenkiä Naisten Lucksender Sitoa Musta Martin Short Alusta Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Niqi Sitoa Toe Nilkkurit Naiset Mokka Painike Viininpunainen Paikkaansa Neliön Paksu Korkokenkiä w4w67rx

Saappaat Musta Martin Alusta Naisten Sitoa Korkokenkiä Paksu Short Lucksender Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Avoin Rongzhi Kengät Korkokengät Osapuolen Platform Prom Vaaleanpunainen Nilkkalenkki Naisten Kallistuneen Sandaalit Pumput Kärki ZaZqfwv

Suomen Lyme Borrelioosi Sitoa Martin Paksu Korkokenkiä Naisten Short Saappaat Alusta Musta Lucksender ry

Stiletto Naisten Sandaalit Aiweiyi Vankka Nilkkalenkki Korkokengät UEx6qY