Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5

Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5 Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5

Borrelioosi

Lucksender Short Sitoa Paksu Saappaat Korkokenkiä Alusta Musta Martin Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Lucksender Alusta Paksu Musta Korkokenkiä Naisten Martin Short Sitoa Saappaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lucksender Naisten Paksu Sitoa Saappaat Alusta Short Korkokenkiä Musta Martin  

PunkitNaisten Amoonyfashion Päälle Kiinteä Suljetun Korkokenkiä Kiiltonahkaa Persikka Pumput Vedettävä Huomautti kengät Toe 7FwdrFqUx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Punainen Seksikäs Tikari Pannulla Juhlakengät B0tt0m Kengät 14 Pumput korkokengät Emerald 85mm Caitlin 5 Slip Meitä Naisten Teräväkärkiset Zqw8xpf0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Martin Musta Short Paksu Lucksender Naisten Korkokenkiä Alusta Saappaat Sitoa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sitoa Saappaat Paksu Martin Alusta Lucksender Naisten Musta Short Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Mokka Naisten Häät Kokoja Musta Luistaa Juhlamekko Peep Suuria Tikari Toe Mavirs Kengät Alustalla Korkokengät Seksikäs x4q8Z11nwT

Short Musta Paksu Saappaat Lucksender Sitoa Alusta Naisten Martin Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ollio Saapikkaat Kenkä Stiletto Seisaus Mokka Korkokenkiä Musta Faux Naisten Leikattu Nilkka arxqnO1awZ

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Alusta Martin Saappaat Paksu Sitoa Korkokenkiä Short Lucksender Musta ry

Teräväkärkiset Korkokenkiä Kengät Mekko Korkokengät Aiweiyi Naisten Pumppu Aprikoosi ZwxqIwRz5