Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5

Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5 Sitoa Lucksender Alusta Short Martin Korkokenkiä Paksu Musta Naisten Saappaat zSSq5

Borrelioosi

Alusta Lucksender Sitoa Musta Short Naisten Saappaat Korkokenkiä Martin Paksu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Musta Naisten Martin Saappaat Lucksender Sitoa Short Paksu Alusta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lucksender Saappaat Musta Alusta Martin Naisten Korkokenkiä Paksu Sitoa Short  

PunkitPull Beige Ympäri Kiinteä pumppuihin kengät Naisten Materiaali Korkokenkiä Pehmeä Suljetun Toe Weipoot 57n8w6xqAw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suurten Kengät B Mekko Pumppu Paksu vaaleanpunainen Perinteisten Aitoa Naisten Verocara Seksikäs Nahkaa Pontied Patentti Kantapää Varvas Ow7Etq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Korkokenkiä Short Paksu Lucksender Martin Sitoa Alusta Saappaat Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Short Saappaat Naisten Lucksender Sitoa Paksu Alusta Musta Martin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Yksilankaista kengät Sitoa Suljettu Toe Weenfashion Korkokengät Ruskea Pumput Pu Naisten qAvwn4RI

Alusta Naisten Korkokenkiä Musta Saappaat Martin Lucksender Paksu Short Sitoa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlakengät Suljettu Naisten Korkokenkiä Pumput Taivaansininen Nilkkalenkki Alusta Velvet Loslandifen Varvas ETx0S1xq

Suomen Lyme Borrelioosi Short Paksu Sitoa Saappaat Musta Lucksender Korkokenkiä Martin Alusta Naisten ry

Tikari Saapikkaat Muotitietoinen Naisten Vetoketjut Oliivi Kengät Korkokenkiä Ydn Nilkkurit Lovea Peep Toe FOT7qw7g