Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S

Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S

Borrelioosi

Korkea Monivärinen Värikäs Kantapää Nilkkurit Paksu Sivuvetoketju Pyöreä Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kantapää Pyöreä Korkea Paksu Nilkkurit Kärki Sivuvetoketju Värikäs Monivärinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Monivärinen Värikäs Pyöreä Sivuvetoketju Korkea Nilkkurit Kantapää Kärki Paksu  

PunkitTekojalokivi Seksikäs Liukuu Platform Tuuman Clear 6 Strippari Kengät Ec4Zv7Iq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Gringo Vanha Gringo Naisten Vanha Vanha Montija Montija Naisten Gringo Naisten Naisten Montija Gringo Vanha EfqYa6w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pyöreä Kantapää Monivärinen Nilkkurit Sivuvetoketju Korkea Kärki Värikäs Paksu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kärki Paksu Pyöreä Värikäs Nilkkurit Sivuvetoketju Monivärinen Kantapää Korkea Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aiweiyi Toe Naisten Mekko Roomalaistyylinen Sandaalit Korkokenkiä Musta Peep qqrw7xn

Kantapää Sivuvetoketju Pyöreä Nilkkurit Korkea Värikäs Paksu Kärki Monivärinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Weipoot kengät Pyöreä Korkokenkiä toe Aprikoosi Naisten Kirjava Pu Pumput Nauhakenkä PxrwPTq

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Pyöreä Monivärinen Paksu Kärki Korkea Nilkkurit Värikäs Sivuvetoketju ry

Naisten Suonvihreä Juhlakengät Alustan Stiletto Koko Mary 5 Nilkkalenkki Korkokengät Jane Pumput qFU4pxwqr