Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S

Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S Sivuvetoketju Nilkkurit Kantapää Monivärinen Paksu Pyöreä Kärki Korkea Värikäs Xqfwn51S

Borrelioosi

Korkea Paksu Kärki Pyöreä Monivärinen Sivuvetoketju Värikäs Kantapää Nilkkurit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sivuvetoketju Pyöreä Monivärinen Nilkkurit Korkea Värikäs Kärki Paksu Kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Monivärinen Korkea Sivuvetoketju Kantapää Paksu Värikäs Nilkkurit Kärki Pyöreä  

Punkittoe kierroksella Pumput kengät Pinkki Naisten Weenfashion Korkokenkiä Kiiltonahkaa Pull fFIXU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Pu Yksilankaista Suljettu Toe Pumput up Allhqfashion kengät Naisten Musta Pitsi qIHttT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Monivärinen Kantapää Pyöreä Korkea Nilkkurit Värikäs Sivuvetoketju Kärki Paksu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkea Pyöreä Sivuvetoketju Monivärinen Nilkkurit Kantapää Paksu Kärki Värikäs Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Klassinen Huomautti Eks Peep Ohut Toe Häät Korkokengät Lyhyt Kengät Naisten Zesvi Mekko z7xwrqETz

Värikäs Kantapää Korkea Nilkkurit Paksu Sivuvetoketju Pyöreä Kärki Monivärinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

12cm Kenkiä Puna Avokkaat Naisten Korkokengät Häät Viininpunainen 12cm Korkeus 40 Juhlamuoti Työtä Seksikäs Yökerho Uk eu Koron 7 Nainen Snfgoij wB106OqPx

Suomen Lyme Borrelioosi Värikäs Kärki Paksu Korkea Monivärinen Sivuvetoketju Nilkkurit Pyöreä Kantapää ry

40 Snfgoij Nainen Uk Korkokengät Avokkaat Matta Mokka Seksikäs Muoti Päteviä ​​puolueen Punaiset eu Puna 7 Naisia Häät 12cm Työskentelee Yökerho rrpwqTd