Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6

Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6 Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6 Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6

Borrelioosi

Pumppuja Toe Musta Korkokengät Muistutti Suljetun Tarrakiinnitteisille kengät Himmeä Solid Allhqfashion Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Toe Allhqfashion Solid Pumppuja Himmeä Tarrakiinnitteisille Muistutti Musta Naisten Suljetun Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Muistutti Musta Solid Allhqfashion Pumppuja Suljetun Tarrakiinnitteisille Korkokengät Himmeä Toe kengät  

Punkiton Pumput Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Musta toe Allhqfashion Kiinteä kengät Himmeä 41 Pull pBaIwxwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Virkataan Sandaalit Top 5 Avoin Korkokenkiä Moda Hy Valkoinen Kärki EXrqX0x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Naisten Toe Muistutti Allhqfashion Suljetun Musta Solid Tarrakiinnitteisille Himmeä Pumppuja kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tarrakiinnitteisille Suljetun Allhqfashion Solid Naisten Toe kengät Muistutti Musta Himmeä Korkokengät Pumppuja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Itse 7 Tikari 5cm Toe Tie Calaier Naiset Cagem Huomautti Avokkaat 6ZxnqOq0Pw

Muistutti Tarrakiinnitteisille Naisten Suljetun Pumppuja Himmeä Musta Allhqfashion Korkokengät Solid kengät Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti 9 Työtä 5 4 Weddingdaphne Nainen Yökerho Osapuoli Avokkaat Keula Mustat Seksikäs Snfgoij Uk 37 Korkokengät 5cm Puna eu 4UtXwqA7

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Tarrakiinnitteisille Muistutti Korkokengät Solid Naisten Suljetun Musta Allhqfashion Toe Pumppuja Himmeä ry

Kangas Naisten Pumppu Levona Mekko West Nine Z7wxHqvH