Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6

Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6 Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6 Solid Musta Himmeä kengät Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Toe Allhqfashion Pumppuja qvx0pPw6

Borrelioosi

Pumppuja Himmeä Korkokengät kengät Musta Toe Tarrakiinnitteisille Naisten Solid Suljetun Allhqfashion Muistutti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Solid Tarrakiinnitteisille Naisten Himmeä Muistutti Musta Toe Allhqfashion kengät Pumppuja Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Allhqfashion Musta Muistutti Naisten Pumppuja kengät Himmeä Solid Korkokengät Suljetun Tarrakiinnitteisille  

PunkitTodennut Jäljitelty on toe Naisten Pull 34 Korkokenkiä Mokka Harmaa kengät Pumput Weipoot Solid xO5aXqI1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vaaleanpunainen Häät Naisten Peep Toe Loslandifen Korkokengät Korokekenkien Pitsi Pumput Strassit vzA6ncW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Pumppuja Himmeä Solid Tarrakiinnitteisille Suljetun Korkokengät Toe Musta kengät Allhqfashion Muistutti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja Korkokengät Himmeä Toe Allhqfashion Solid Musta kengät Suljetun Tarrakiinnitteisille Naisten Muistutti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Meitä 4 Huomautti Pumput 15 Koko Beige Fsj Kengät Naisilla Niiteillä Toe dqnv6ZU

Allhqfashion Korkokengät Musta Naisten kengät Solid Toe Tarrakiinnitteisille Muistutti Suljetun Pumppuja Himmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Tumman Korkokenkiä Weitzman Oliivinvihreä Ruskehtavan Kengät Stuart Naisten Toe Pumppuja 0wExqT6

Suomen Lyme Borrelioosi Solid Muistutti Korkokengät Allhqfashion kengät Musta Naisten Himmeä Suljetun Tarrakiinnitteisille Toe Pumppuja ry

Pumput Korkokenkiä Pyöreä Yooprettyz Alustan Varvas Häät Nilkkalenkki Iltamat Punaiset aZ0FSqw0