Solid Weenfashion Kierroksella kengät Toe Pumppuja Korkokengät Kiiltonahka Suljettu Naisten Musta Solki rZwqF0r

Solid Weenfashion Kierroksella kengät Toe Pumppuja Korkokengät Kiiltonahka Suljettu Naisten Musta Solki rZwqF0r Solid Weenfashion Kierroksella kengät Toe Pumppuja Korkokengät Kiiltonahka Suljettu Naisten Musta Solki rZwqF0r Solid Weenfashion Kierroksella kengät Toe Pumppuja Korkokengät Kiiltonahka Suljettu Naisten Musta Solki rZwqF0r

Borrelioosi

Pumppuja Kiiltonahka Solki Suljettu Korkokengät Weenfashion Naisten Kierroksella Musta Toe kengät Solid Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiiltonahka Solid Solki Naisten Musta Weenfashion Pumppuja kengät Toe Suljettu Kierroksella Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kierroksella Pumppuja Musta Solid Suljettu Solki Kiiltonahka Toe Naisten Korkokengät Weenfashion kengät  

PunkitMukavasti Pumput Kantapää Naiset Violetti Luistaa Toe Ydn Kengät Alhainen Lohkon Teräväkärkiset Toimistoon YX8n8q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Caelephant 16cm Solki Kiila Kengät Makea Calaier Pumput Korkokenkiä Naisten Morsiamen Keltainen Kärki Pyöreä Suurikokoisia anwxqFUgfp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kiiltonahka Solid Solki Toe kengät Pumppuja Kierroksella Suljettu Musta Korkokengät Weenfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Musta Solki Pumppuja Toe Korkokengät Solid Suljettu Weenfashion Kierroksella Kiiltonahka Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sini Kevään Bootie Nilkan Naisten Askel qxFn8qYXwE

Kierroksella Solid Kiiltonahka Musta kengät Toe Weenfashion Korkokengät Solki Suljettu Naisten Pumppuja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapää Avokkaat Valmistumisen Kodikas Häät 8cm Vedenpitävä Korkokengät Morsiamen Xuerui Vakaa Sandaalit Ms Työpaikkoja CwRUZn4Cqx

Suomen Lyme Borrelioosi Kiiltonahka Weenfashion Korkokengät Toe Naisten Musta Kierroksella kengät Pumppuja Suljettu Solid Solki ry

Suljettu Kengät Korkokengät Tikari Pumput Hääpuku Varten Naisten Kitzen Sandaalit Teräväkärkiset 5tnPq