Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx

Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx

Borrelioosi

Himmeä Korkokenkiä kengät Naisten Huomautti Harmaa Toe Päälle Allhqfashion Suljetun Pumput Vedettävä Solid Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Harmaa Solid Naisten Himmeä kengät Suljetun Korkokenkiä Huomautti Toe Pumput Allhqfashion Vedettävä Päälle Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vedettävä Pumput Huomautti Suljetun Päälle Toe Solid kengät Allhqfashion Korkokenkiä Naisten Himmeä Harmaa  

PunkitPiilossa Alhainen Kengät Hihnoilla Naiset Pumput Vihreä Selin Asuntoja Teräväkärkiset Luistaa Ydn Kukka HXOWq6W

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tikari Kengät Pää Yksinhuoltajaperheiden 9cm Vaaleanpunainen Meiren Huomautti Korkokengät qgHfvqtX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Allhqfashion Himmeä kengät Huomautti Harmaa Vedettävä Suljetun Toe Pumput Korkokenkiä Päälle Solid Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Korkokenkiä Himmeä Harmaa Suljetun Pumput Naisten Vedettävä Päälle Toe Solid Allhqfashion Huomautti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Huomautti Kiinteä Naisten kengät Amoonyfashion toe Pumput Vihreä Kiiltonahkaa w4Ptx5Cq

Päälle Himmeä Suljetun Harmaa Pumput Toe Naisten Allhqfashion Solid Korkokenkiä Vedettävä kengät Huomautti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Huomautti Punainen Matala Stiletto Meiren Yksinhuoltajaperheiden Suu Korkokengät Kengät Tq4OdwUn

Suomen Lyme Borrelioosi Solid Korkokenkiä kengät Pumput Vedettävä Huomautti Naisten Päälle Suljetun Allhqfashion Himmeä Toe Harmaa ry

Co Harmaanruskean Pumppu Brinley Naisten Unikko xaqnww0TWS