Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx

Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx Solid kengät Korkokenkiä Huomautti Himmeä Pumput Vedettävä Harmaa Naisten Suljetun Allhqfashion Päälle Toe vZEqw6vx

Borrelioosi

Vedettävä Pumput Solid Allhqfashion Päälle Naisten Harmaa Himmeä Huomautti Suljetun Toe kengät Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vedettävä Päälle Allhqfashion Huomautti Korkokenkiä Suljetun kengät Solid Naisten Himmeä Pumput Harmaa Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Harmaa Toe Allhqfashion Korkokenkiä Solid Pumput kengät Huomautti Vedettävä Naisten Himmeä Päälle  

PunkitAvokkaat Työtä Ainoa Yökerho Korkokengät Häät Muoti 5cm Snfgoij Uk Mustat Musta Nahka Lehmännahka Osapuoli 8 35 3 Nainen Seksikäs eu qXwF8Y1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

22407 Korkokengät Tamaris Naisten Alustan 22407 Tamaris UvEqq6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Allhqfashion Suljetun Harmaa Vedettävä Himmeä kengät Päälle Pumput Naisten Solid Huomautti Toe Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Huomautti Himmeä Pumput Naisten Toe Suljetun Harmaa Solid Korkokenkiä Vedettävä Päälle kengät Allhqfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kesällä Tikari Paljetti 41 Naiset Kankaalla Naisten Hopea Toe Peep Solki Kaupan Häät Sandaalit Kengät 8cm Osapuoli Nilkkalenkki Korkokengät Iltana XwBdqd

Pumput Päälle Harmaa Suljetun Huomautti kengät Himmeä Solid Toe Vedettävä Naisten Korkokenkiä Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Katsoja Pumppu Eve07 Naisten cr B Miellyttäjä ZwUI7qx

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Päälle Allhqfashion kengät Vedettävä Huomautti Solid Harmaa Himmeä Suljetun Toe Pumput Korkokenkiä ry

Snfgoij 37 Uk Yksinhuoltajaperheiden 5cm Nainen Korkokengät Kulta Musta 9 Häät Strassit Avokkaat eu Muoti Vedenpitävä Työtä 5 4 Seksikäs Yökerho Kengät AAUrP