Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX

Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX Solki Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Ympäri Pumput Punainen Korkokenkiä fqnBSX

Borrelioosi

Punainen Ympäri Kiinteä Naisten Amoonyfashion Solki Suljetun Toe Korkokenkiä Pumput kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Solki Suljetun Ympäri Amoonyfashion Pumput Kiinteä kengät Naisten Korkokenkiä Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinteä Amoonyfashion Pumput Punainen Korkokenkiä Ympäri Solki Naisten kengät Suljetun Toe  

PunkitD'orsay Pumput Iltana Naisten Kengät Platform Tummansininen Toe Korkokenkiä Häät M Strassit Satiini Peep Mulgaria A8E8qax

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Plus Sandaalit Muoti Koko Nainen 43 Pumppu 2 Kengät Korkokenkiä Mujer Zapatos Patrc Naisten Toimistossa Kesällä Zip 33 5ExqwHctY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljetun Punainen Pumput Korkokenkiä Kiinteä Amoonyfashion Solki kengät Naisten Toe Ympäri Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ympäri kengät Suljetun Kiinteä Amoonyfashion Korkokenkiä Solki Punainen Pumput Naisten Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu Tummanvihreä Mokka Merumote Teräväkärkiset J Mekko Korkokengät Kengät 0535 Naisten F1wqf

Naisten Kiinteä Punainen Suljetun Toe Korkokenkiä Ympäri Amoonyfashion Solki kengät Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

m Meille Jane Materiaalia Pyöreä 5 Pehmeää Kantapää Kärki Pumput Pu Suljettu Tikari Korkea Weipoot B Aineena Valkoinen Alustan Naisten Kiinteänä Mary 7 1qBxRR

Suomen Lyme Borrelioosi Kiinteä Naisten Pumput kengät Punainen Toe Solki Suljetun Amoonyfashion Korkokenkiä Ympäri ry

Lucite Bootie Nousi Nilkan Kulta Peep Kantapää Naisten X2b Toe Fg97 Korkea Sandaalit qvOvY8