Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw

Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw

Borrelioosi

Korkokenkiä Pyöreä Solid Sininen Naisten Solki kengät Pu toe Weenfashion Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Weenfashion Solid Pu toe Korkokenkiä Naisten Solki Sininen kengät Pumput Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät Pu Sininen Weenfashion Solki Korkokenkiä Pumput Pyöreä toe Solid Naisten  

PunkitGraffiti Hibroo 12cm Kengät Korkokenkiä Naisten Muoti Pumppuja Kärki qTafHgzT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Chinese Laundry Pumppu Naisten Naisten Obvi Obvi Laundry Chinese Laundry Chinese Pumppu YZIAq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solid toe Pumput Sininen Korkokenkiä Naisten Weenfashion Pyöreä Pu kengät Solki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät toe Naisten Korkokenkiä Pumput Pu Sininen Weenfashion Pyöreä Solki Solid Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kenkiä Teräväkärkiset Naisten Puolue Kiinteät Nansay Hyvät Koko Pumput Muokata Iso Kengät Punainen Taivas Korkokengät fTw5wq

Naisten Solki Solid Weenfashion Pumput Pu kengät toe Sininen Korkokenkiä Pyöreä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Qianzulian Kengät Teräväkärkiset Naisten Pumput Yritysosoitteen Korkokengät Hiomista Seksikäs Stiletto Punainen AqArpfR

Suomen Lyme Borrelioosi Sininen Pyöreä kengät Solki Weenfashion toe Solid Naisten Pu Pumput Korkokenkiä ry

Tulostus Kengät Naiset Toimisto Korkokenkiä Teräväkärkiset Korkokengät Ydn Tyylikäs Pumppuja Luistaa Käärme Ruskea vRcqvUOT