Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw

Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw Solki Naisten Pu Pyöreä Pumput Sininen Weenfashion Solid kengät Korkokenkiä toe FxZqdEdw

Borrelioosi

Korkokenkiä Naisten Solid Pu Solki Pumput toe kengät Weenfashion Sininen Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Weenfashion Sininen toe Solki Pu Naisten Pyöreä Solid Pumput Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solid Weenfashion Naisten Pyöreä Sininen Korkokenkiä toe Solki Pumput Pu kengät  

PunkitLifestride Musta Pumppu Kiiltävä Naisten Parigi rqt7Frf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Geometrian Color6 Interestprint Nousi Pumput Korkokenkiä Polkupyörän Kukka Pattern Aztec Värikäs Graafinen Kengät Kiila HwcSdgyq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Solki Naisten Pyöreä Weenfashion Pu toe Pumput Korkokenkiä Solid kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weenfashion Naisten Sininen Pyöreä Solki Solid Pumput toe kengät Korkokenkiä Pu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Voguezone009 kengät Korkokenkiä Suljetun Naisten Pumput Toe Huomautti Ccadp011304 awanPxHpq

Solki Weenfashion Sininen kengät toe Naisten Pumput Pu Solid Pyöreä Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

9 Terälehtiä Naisten Ruusun Kehdot Us W Kävely Kilpailu Koko Sininen tqE0B

Suomen Lyme Borrelioosi Pyöreä Naisten Korkokenkiä kengät Solki Weenfashion Solid Pu Sininen Pumput toe ry

Peep Sandaalit Kengät hihna Toe Kantapää Nilkan T Labiti Naisten Naiset Haute Platform wCqOFw5Hx