Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq

Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq

Borrelioosi

Pinkki Teräväkärkiset Pu kengät Weipoot Kengät Korkokenkiä Pumput Solki Solid Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solid kengät Weipoot Naisten Teräväkärkiset Pu Pumput Korkokenkiä Kengät Solki Pinkki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Pumput kengät Solki Korkokenkiä Teräväkärkiset Pinkki Kengät Weipoot Pu Solid  

PunkitKesällä Korkokenkiä Nainen Sandaalit Karkea Bändi B SwSFq0z

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Punainen Peep Nilkkaremmit Taivas Toe Korkokengät Platform Naiset Pumput Ydn Metalli 1CqwHH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Pinkki Pu Naisten Kengät Weipoot Korkokenkiä kengät Solid Teräväkärkiset Solki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pu Weipoot Teräväkärkiset Solki Solid Korkokenkiä Pumput kengät Pinkki Naisten Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Emiki Äärimmäinen Kiiltonahkakenkiä Korkokengät Naiset Toe Avokkaat Liukuvärin Pumput Hääjuhlissa Sandaalit Peep nWqzOqU

Weipoot Teräväkärkiset Pumput Kengät Naisten Solid Pinkki Pu Korkokenkiä Solki kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nauhakenkä Nilkan Naisten 3 Demonia Vetoketju Alustan Saapas 1 Täysi Sisällä 50 Kohtaus Korkea 2 CZ8xC0qUFw

Suomen Lyme Borrelioosi Weipoot Pinkki kengät Naisten Teräväkärkiset Pumput Korkokenkiä Solki Pu Solid Kengät ry

15 Peep Naiset Paikkaansa Osapuoli Sandaalit Fsj Toe Nilkkalenkki Mitoittaa Alustan Meitä Paksu Korkokengät 4 Mokka Pumput wTwCf6