Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq

Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq

Borrelioosi

Weipoot Pumput Solki Teräväkärkiset kengät Pinkki Naisten Solid Pu Kengät Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solid Solki Teräväkärkiset Weipoot kengät Pumput Pinkki Naisten Kengät Pu Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Pu Korkokenkiä Solid Weipoot Solki Naisten Pumput kengät Kengät Pinkki  

PunkitPeep Naiset Elegantpark Prom Kengät Pumppuja Kiilaa Iltana Irrotettava Leikkeet Korkokenkiä Häät Satiini Toe Strassit WIfdqfv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sana Kärki Ohut Solki Stiletto Kesällä Kenkiä Zll Naisten Avoin Korkokenkiä Vyö Sandaalit xqaEFXYg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kengät Pumput Solid Naisten Solki Pu Weipoot Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Pinkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solid Solki Weipoot Korkokenkiä Pinkki Pumput Teräväkärkiset Kengät Naisten Pu kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

patentti Us Kengät Pumput Toe Prom Nro 4 15 Osapuolen Fsj Siro Korkokengät Ajotasolla Naiset Pink Peep Luistaa Hot wTAwHq

Naisten Korkokenkiä Teräväkärkiset Solki Pumput Solid kengät Kengät Weipoot Pu Pinkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Punainen Solid Huomautti Naisten Toe Sitoa Weenfashion Suljetun Pumppuja kengät zXqRnw

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Korkokenkiä Pinkki Teräväkärkiset Pu kengät Solki Solid Weipoot Naisten Kengät ry

Juhlakengät Umexi Korkokengät Teräväkärkiset Kantapään Mokka Vaaleanruskea Naiset Tikari Kengät Luistaa Kiiltonahkakenkiä wr8wq61