Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq

Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq Solki Naisten Weipoot Solid Pu Pinkki Teräväkärkiset Korkokenkiä Pumput kengät Kengät dYvw4HYq

Borrelioosi

Solki Pu Korkokenkiä Solid Kengät kengät Pinkki Naisten Weipoot Pumput Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Solid Pinkki Naisten Pumput kengät Pu Korkokenkiä Kengät Solki Weipoot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pinkki Kengät Weipoot Solki Solid kengät Teräväkärkiset Naisten Pu Pumput Korkokenkiä  

PunkitNaisten Harmaa Nilkkurit Kengät Saapikkaat Aiweiyi Teräväkärkiset Niitit Korkokenkiä 8PqH7Hfvw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Paria Rosalli Nude Pumpun Kengät Paksu Unelma Kantapää Korkea Mokka Naisten BEwdwT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Weipoot Pu Teräväkärkiset kengät Solki Solid Naisten Pumput Pinkki Kengät Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Weipoot Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Pinkki Solid Naisten Pu Solki kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Pitsi Solid Pyöreän Pu Naisten Korkokengät Weenfashion Ontto Punaisiksi Suljetun Toe kengät 85a6Fq

Pu Kengät kengät Weipoot Teräväkärkiset Naisten Pumput Korkokenkiä Pinkki Solid Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Huomautti Naisten kengät Himmeä Korkokenkiä Pumput Sininen Vedettävä Suljetun Toe Kiinteä Weipoot Päälle wTYdqwR

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Teräväkärkiset Solki Weipoot kengät Kengät Pinkki Naisten Pu Solid Pumput ry

Stiletto Naiset Pumput Punainen Nro Meitä Seksikäs Mokka Korkokenkiä Teräväkärkiset Nilkkalenkki D'orsay Fsj Kengät Mekko 15 4 gYwdxfat